0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Sterretje
Gevraagd op 6 april 2019 21 01
54 bekeken

Goedenavond. Zes maanden geleden op de 12 weken echo bleek dat het hartje van onze baby niet meer klopte. Door middel van medicatie is de miskraam op gang gewekt. Twee maanden geleden had ik controle en bleek er nog een klein bloedstolsel van 9 bij 5mm in mijn baarmoeder te zitten. Volgens de gynaecoloog was curretage niet nodig en zou dit bloedstolsel binnen twee menstruaties eruit komen. Mijn bloedgroep is A negatief (rhesus negatief). Nu lees ik allerlei verhalen op het internet dat ik eigenlijk een prik had moeten hebben want dat dit anders problemen zou kunnen veroorzaken bij een volgende zwangerschap. De gynaecoloog heeft hier echter niet over gesproken. Kunt u mij hierbij helpen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 april 2019 21 32
Privé antwoord

De rhesusprik, krijg je doorgaans pas in week 30 van de zwangerschap, als dat nodig zou blijken door bloedonderzoek. In dat geval krijg je dan ook na de bevalling een tweede prik.
Dat is dus wel van belang bij een volgende zwangerschap.
Lees ook:
https://www.24baby.nl/zwanger/echo/rhesusfactor/

Gemarkeer als spam
Geschreven door Sterretje
Beantwoord door 6 april 2019 21 48
Privé antwoord

Is het niet zo dat mijn lichaam mogelijk antistoffen heeft aangemaakt doordat gedurende de miskraam mijn bloed in contact kan zijn geweest met het bloed van de overleden baby?

Mocht ik opnieuw zwanger zijn, is het dan al in het begin gevaarlijk voor de nieuwe baby dat die antistoffen in mijn lichaam zitten of kan dit pas vanaf week 30 mogelijk gevaarlijk zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 april 2019 22 07
Privé antwoord

Voor de rhesusprik was het nou sowieso te laat. Dat had dan veel eerder gemoeten. Bij een volgende zwangerschap zul je als het goed is, van begin af onder medische begeleiding komen, als je baby rhesus positief zou zijn geweest.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB