0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 15 augustus 2016 13 31
4851 bekeken

ik ken iemand die ritalin snuift dit kan toch niet gezond zij? ik ken hem niet overhalen om dit te stoppen wat zijn de mogelijke bijwerkingen hiervan op lange termijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Lars
Beantwoord door 15 augustus 2016 15 04
Privé antwoord
Beste Simon, Ritalin snuiven is riskant omdat op deze manier gemakkelijk een overdosering ontstaat. Als je het gevoel hebt, dat het is uitgewerkt, zal een volgende snuif, in tegenstelling tot cocaine, nauwelijks effect hebben, waardoor je in de verleiding komt om door te snuiven. De te hoge dosering, die dan in je bloedbaan komt, heeft een opjagende werking op je hartslag, bloeddruk en hersenen. Er kan opwinding, depressie, droge mond en duizeligheid optreden. Snuiven is dus weinig effectief en leidt bovendien snel tot verslaving. De werking van ritalin is te vergelijken met die van een amfetamine achtige stof. Dit houdt in dat het zorgt voor een afgifte van onder andere dopamine en nor-adrenaline. Dit zijn stoffen die alertheid verhogen en je lichaam in een hogere staat van paraatheid brengt. De werking van Ritalin is oraal als nasaal het zelfde, je lichaam reageert echter niet opeens anders op deze stoffen. Wel zijn er een paar verschillen. Nasaal (snuiven): -snellere opname -hogere dosis die wordt opgenomen binnen een bepaald tijdsbestek -sneller weer afgebroken Daarnaast is snuiven schadelijk voor je neus. Wanneer je (regelmatig/langdurig) iets snuift irriteer je het slijmvlies van je neus. Daarnaast vernauwen de bloedvaten in je neus, waardoor er minder bloed op die plaatsen komt. In extreme gevallen kan dit leiden tot het verliezen van je tussenschotje, zoals vaak het geval is bij verslaafden. Oraal (door de mond): -regelmatige opname -mindere dosis per tijdsbestek -langere werking dan nasaal Ritalin is er voor gemaakt om oraal te nemen. Hierop is een bepaalde dosis ook afgestemd. Ik wil er nogmaals op wijzen dat het regelmatig gebruik van Ritalin, en met namen bij snuiven, een lichamelijke afhankelijkheid kan creëren, mede ook omdat onze hersenen hierop vergelijkbaar reageren als cocaine. Mocht je nog vragen hebben kan je deze uiteraard altijd stellen.
En wat als je dus een lichamelijke afhankelijkheid hebt gecreerd? Hoe kom je hier het beste vanaf zonder hulp van instanties?
(Onbekend at 17 oktober 2017 22 56)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 oktober 2017 22 59
Privé antwoord

Ik denk dat dat erg moeilijk gaat worden. Je moet hier dan toch op zijn minst de huisarts bij inschakelen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Timo
Beantwoord door 3 september 2018 12 56
Privé antwoord
U zegt dat langdurig/regelmatig snuiven schadelijk is. Geld dit voor alle soorten stoffen, of alleen voor bepaalde stoffen? En zijn bepaalde stoffen schadelijker dan anderen, bijvoorbeeld als de stof gemaakt is van organisch materiaal (zoals Rapé/snuiftabak) tegenover bewerkte chemicaliën met hogere concentraties van bepaalde stoffen zoals Ritalin of andere soorten harddrugs? En hoe zit dit met het nasaal innemen van vloeistoffen zoals neusspray?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 september 2018 16 02
Privé antwoord

Het is allemaal schadelijk. Ook langdurig gebruik van neusspray

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB