0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 9 mei 2016 7 20
664 bekeken

Ik heb gemerkt dat mijn hartslag samen gaat met saturatie en er schommel tussen 89 /96/97 hartslag tussen 43 en 104. Ren al 5 mnd bij huisarts voor moe duizelig afvallen nagels die wit worden erge hoofdpijn en bij inspanning en rust kortademig. Nu ben ik 10 jaar terug overspannen geweest en zegt arts nu weer. Kreeg diclofenac en gebruik het al 2 mnd word zwakker en zieker en huisarts gebeld maar die heeft niet eerder tijd als volgende week donderdag. Verteld dat ik saturatie meter via buurvrouw 3 keer heb gemeten en dit alleen omdat ik nog amper kan lopen. Kan dit temaken hebben met spanning want ik slaap 4/5 uurtjes per nacht? Voorheen 10 uur onderhand graag advies.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 9 mei 2016 11 29
Privé antwoord
Dat kan zeker met spanningen/stress en hyperventilatie te maken hebben.
Gemarkeer als spam
Geschreven door angel
Beantwoord door 9 mei 2016 13 38
Privé antwoord
Ik dacht altijd dat hyperventilatie hoge saturatie was en sneller adem halen. Ik haal 12 keer adem volgens meeting. Dus zal me toch daar eens in verdiepen dank u.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 9 mei 2016 13 44
Privé antwoord
Hyperventilatie heeft met snellere ademhaling niet altijd iets van doen. Ook niet met een hogere saturatie. Het zuurstofgehalte in het bloed verandert in principe niet. Maar wel de verhouding tussen zuurstof en koolzuurgas.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 augustus 2020 14 42
Privé antwoord

Misschien is het goed om te laten kijken of er sprake is van een slaapapneu. Ik heb daar heel lang mee rond gelopen zonder diagnose. Het is een aandoening die zich verstopt. Lijkt of er iets psychisch aan de hand is. Mijn saturatie daalt tot 85% als ik mijn behandeling niet volg! Maar ik heb 10jaar met antidepressiva bij psycholoog gelopen zonder resultaat... Tot dat ik begon te vallen! Toen naar neuroloog en daarna longarts.
4 jaar later en het vallen is niet meer terug gekomen.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB