Answer Question
0
0

Beste,

Ik heb op 1 december voor het eerst mijn arm uit de kom gehad. Wetend dat herstel een tijd kan duren, maar twijfel of de last die ik nu heb erbij hoort of juists een andere letsel is door toedoen van arm uit de kom.
De eerste paar dagen had ik natuurlijk last aan mijn schouder, maar ook mijn biceps, een gevoel alsof iets gescheurd is…beetje zeurend brandend. Met de tijd begon schouder meer te herstellen en kon ik steeds meer. Probleem is dat als ik bepaalde bewegingen maak erg last krijg van mijn biceps….wat misschien een half minuut blijft tot het weer weg is en voelt ook beetje aan alsof ik weinig kracht heb, dat alleen door die beweging die ik maakte. Nu vraag ik mij af of dit er gewoon bij hoort bij zulke incidenten of dat er iets anders aan de hand is? Arm is bijna 6 weken geleden uit de kom gegaan.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 8 januari 2022 11 43
43 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Als ik jou was,zou ik daar om te beginnen mee naar een fysiotherapeut gaan.
Die kan beoordelen hoe je schouder op dit moment functioneert en of het restklachten zijn of dat er meer aan de hand is.
En je kunt dan gelijk met de fysio overleggen of het zinvol is ( weer ) een verwijzing naar een orthopeed te vragen,zodat die je schouder nog verder onderzoeken kan.

Loop er in ieder geval niet mee door,want als er wel wat beschadigd is of er teveel speling in het gewricht zit, loop je kans dat je straks met een arm zit die steeds opnieuw uit de kom gaat of juist niet meer goed bewegen kan omdat er wat blijvend beschadigd is.
Dit heeft mijn broertje gehad toen hij 16 was en dacht dat het wel over zou gaan.Nu na een aantal operatie's en heel veel fysiotherapie door de jaren heen, kan hij zijn arm voor 80% weer "normaal" gebruiken.

Dit moet je dus vooral zien te voorkomen en er op tijd naar laten kijken!!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 8 januari 2022 11 58
Hi Suzan, Alvast bedankt voor je reactie en je nuttige advies. Ik loop bij fysio sinds kort. Schouder lijkt zich met de tijd wel te herstellen het is meer die biceps en klein beetje bij mijn elleboog waar ik last van heb bij bepaalde bewegingen. Ben dus benieuwd of dit een aparte probleem is of dat door herstel van schouder dit ook opgelost wordt. Aangezien het weekend is en ik ook niet met de fysio kan overleggen was ik benieuwd of iemand er wat meer over weet of ervaring.
( Khader at 8 januari 2022 12 06)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey,

Zonder onderzoek zal het denk ik moeilijk te bepalen zijn waar je klachten nu precies vandaan komen.
En het risico met de ervaring van iemand anders volgen, is dat je misschien een reactie van iemand krijgt die zegt " gewoon door oefenen, hoort er bij,dat was bij mij ook zo" ,terwijl er bij jou toch iets anders aan de hand is waardoor je het probleem ook anders moet aanpakken.
Ik zou het volgende week bij de fysio neerleggen en zijn/haar mening vragen.
Je fysio kent jou specifieke geval en kan je gericht adviseren of behandelen.
Dan voorkom je dat je adviezen opvolgt die misschien toch verkeerd uitpakken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 8 januari 2022 12 20
Gelijk heb je...ik zal dan weekend rustig aandoen en volgende week kijken of fysio mij kan adviseren/helpen. Bedankt!
( Khader at 8 januari 2022 12 54)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sterkte met je schouder!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 8 januari 2022 12 57
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB