0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 5 november 2015 19 36
117 bekeken

Leeftijd: 23 jaar, man, 188 cm

Sinds enige tijd (3 weken) heb ik last van slaapproblemen. ‘s Nachts heb ik veel last van angst en spanning waardoor ik moeilijk inslaap, na het inslapen wordt ik vaak al na een uur of 3/4 wakker en ik slaap dan moeilijk door en lig veel te tobben in mijn bed. Het is een heel vervelend en hardnekkig probleem en ik heb dit al eerder gehad, dit is de derde keer.

Om toch nog wat te kunnen slapen en niet volledig te crashen gebruik ik iedere nacht 0,25 tot 0,125 mg Alprazolam. Dit werkt enigszins en ik kan beter inslapen en doorslapen omdat de angst mijn slaap niet verstoord. De volgende dag ben ik een beetje duf maar het is wel beter te doen zo. Ik weet dat dit geen oplossing is voor mijn probleem en daarom heb ik een afspraak staan met mijn psycholoog volgende week dinsdag om de oorzaken van het probleem aan te pakken.

Mijn vraag is eigenlijk wat het ‘gevaar’ is van het slikken van dit medicijn in de aangegeven doseringen en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Wordt hiermee schade aangericht? Is dit onverstandig of valt het wel mee. Graag hoor ik van u.

Groetjes

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 5 november 2015 20 25
Privé antwoord
Alprazolam (Xanax) is een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij angsten en spanningen. Het is een benzodiazepine en is verslavend. En dart is dan meteen ook het “gevaar”. Daarnaast treedt er bij langdurig gebruik gewenning op waardoor je uiteindelijk een steeds hogere dosis nodig hebt. Voor het overige is het niet meteen een probleem om dit middel een bepaalde tijd te gebruiken. Angst/spanning en langdurig slaapgebrek zijn waarschijnlijk slechter voor je lichaam. Probeer de dosis onder de 0,5 mg te houden.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB