✔
|
Privé antwoord
1 jaar over datum? Die moeten dan toch wel heel erg rot en beschimmeld zijn geweest…….waar kwamen die dan vandaan?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Uit de diepvries. Waren heeeeeeel droog. Wordt je ziek van een half soesje ddat bevroren is
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Zelfs de slagroom was helemaal ingedroogd/uitgedroogd.. maar het smaakte niet vies. Alleen droog, net karton.. zou ik hier ziek van worden? Wanmeer zou ik dat dan merken? Zijn ingevroren.. en vanmorgen/vanmiddag uit de diepvries gehaald en toen in koelkast bewaard en rond 9 uur vanavond een half soesje gegeten.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Dat zal dan nog wel meevallen. je zou er hooguit wat diarree van kunnen krijgen
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Denkt u echt dat dat gaat gebeuren? En wanneer zou ik dat dan merken? Het ging om een half soesje en ik dacht dat ingevroren spullen altijd gewoon goed bleven ondanks de datum..
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Ook spullen die zijn ingevroren hebben een beperkte houdbaarheid. Je kunt niets oneindig in de diepvries bewaren.
Je zou diarree kunnen krijgen , maar het hoeft niet..je zult het wel merken..
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Maar een jaar over datum is ook niet oneindig. Is de kans groot dat ik diarree krijg en wanneer zou ik dat merken? Binnen 24 uur na het gegeten te hebben of later pas?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
En als ik geen diarree krijg. Kan het bedorven soesje er dan voor zorgen dat mijn oraal ingenomen medicatie niet goed opgenomen wordt, omdat er dan giftige stoffen die ontstaan bij bederf of schimmel door bederf in je darmen zit?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Nee hoor. Dat maakt verder niet uit
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Binnen hoeveel uur/dagen zou ik diarree krijgen als ik diarree zou krijgen? Het is nu 3 en half uur geleden.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Bedoelt u daar donderdag 19 mei mee of vrijdag 20 mei (omdat nu officieel de volgende dag al begonnen is haha!) Welterusten!
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Op internet staat dat de tijd van besmetting tot symptomen 1-90 dagen kan duren en meestal de symptomen na 1-3 dagen beginnen. Maar volgens u zou ik het donderdagochtend 19 mei uiterlijk merken?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Ik heb nu nog nergens last van. En hoe groot is de kans op kruisbesmetting bij een bbq waarbij mensen dezelfde tang voor rauw en gaar vlees gebruiken? Ben er nog nooit ziek van geworden gelukkig..Zowel bij mij thuis als bij mijn schoonfamilie doen ze dit (zelfs ooms en tantes van mijn partner) en mijn partner vindt dat ik me erg aanstel.. maar ik wil gewoon niet ziek worden. En ik vind dat je het makkelijk kan voorkomen, door gewoon hygiënisch te werken.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Ik ben het met je partner eens, dat je je wel erg aanstelt. Ik snap niet wat die BBQ er nou mee te maken heeft.
ik denk dat je er goed aan doet om de volgende dingen te doen:
Ga naar de huisarts en vraag om een andere anticonceptiemiddel.
Vraag daarnaast een verwijzing voor een psycholoog en praat eens over de overdreven angst om ziek te worden.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Die bbq heeft er mee te maken omdat dat ook om voedselvergiftiging/voedselinfectie te maken heeft. Maar is die kans groot dat je dat oploopt door kruisbesmetting van een tang waarmee rauw vlees is opgepakt en daarma het vlees wat gaar is en als je dat dan op eet? Overal staat namelijk dat je dat op die manier makkelijk op loopt en je verschillend gerei moet gebruiken voor gaar en rauw vlees
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Het woord aanstellen was inderdaad geen goede keuze. Maar het was ook niet zo bedoeld. Overdrijven was in dit geval een beter woord geweest. Mijn excuus hiervoor.
Wat de kruisbesmetting betreft:
In principe heb je wel gelijk. Het zou beter zijn om daar verschillend gerei voor te gebruiken. Maar ik denk dat de kans op een besmetting verwaarloosbaar is. Het grootste gevaar bij BBQ is, dat vlees niet goed of te langzaam gegaard op een BBQ. Het risico om daar een voedselvergiftiging of een bacteriële infectie van op te lopen is vele malen groter dat het gebruik van gerei.
De BBQ had in dit topic natuurlijk niks te maken met die roomsoes. Dat is wat ik bedoelde…
Maar mijn advies om met een psycholoog te gaan praten is wel heel serieus en goed bedoeld. Je ontwikkeld of je hebt een angststoornis. Hypochondrie.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Hoe zit het met vleesbeleg dat je thuis in de vriezer doet? Hoe lang na de houdbaarheidsdatum is dat nog goed als het in de diepvries be waard is geweest.Heb bij mijn oma beleg gegeten dat een paaar dagen geleden uit de vriezer is gehaald. Het was eigelijk tot 13 mei 2016 goed. En heb het net gegeten.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Boterhambeleg kan een maand daarna nog worden gegeten als het in de diepvriezer was.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Geldt dat voor elk vlees voor op de boterham? Dus ik heb geen risico gelopen,? Het was salami en kalkoenfilet met honing
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Dat geldt voor elk vlees dat ingevroren kan worden.
Niks aan de hand dus.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Dan was er ook niks mee aan de hand. Dat kun je dan wel aan de kleur zien en proeven. Het was sowieso houdbaar tot vandaag.
Gemarkeer als spam
|