slagroomsoesje

Reageren
0
0

Zou ik ziek worden van een slagroomsoesje dat een jaar over de datum is? Heb een halve gehad en het waren van die kleintjes

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 18 mei 2016 21 01
1925 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

1 jaar over datum? Die moeten dan toch wel heel erg rot en beschimmeld zijn geweest…….waar kwamen die dan vandaan?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 mei 2016 21 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Uit de diepvries. Waren heeeeeeel droog. Wordt je ziek van een half soesje ddat bevroren is

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 mei 2016 21 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zelfs de slagroom was helemaal ingedroogd/uitgedroogd.. maar het smaakte niet vies. Alleen droog, net karton.. zou ik hier ziek van worden? Wanmeer zou ik dat dan merken? Zijn ingevroren.. en vanmorgen/vanmiddag uit de diepvries gehaald en toen in koelkast bewaard en rond 9 uur vanavond een half soesje gegeten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 mei 2016 22 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat zal dan nog wel meevallen. je zou er hooguit wat diarree van kunnen krijgen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 mei 2016 23 16
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Denkt u echt dat dat gaat gebeuren? En wanneer zou ik dat dan merken? Het ging om een half soesje en ik dacht dat ingevroren spullen altijd gewoon goed bleven ondanks de datum..

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 mei 2016 23 20
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ook spullen die zijn ingevroren hebben een beperkte houdbaarheid. Je kunt niets oneindig in de diepvries bewaren.
Je zou diarree kunnen krijgen , maar het hoeft niet..je zult het wel merken..

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 mei 2016 23 28
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Maar een jaar over datum is ook niet oneindig. Is de kans groot dat ik diarree krijg en wanneer zou ik dat merken? Binnen 24 uur na het gegeten te hebben of later pas?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 mei 2016 23 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

En als ik geen diarree krijg. Kan het bedorven soesje er dan voor zorgen dat mijn oraal ingenomen medicatie niet goed opgenomen wordt, omdat er dan giftige stoffen die ontstaan bij bederf of schimmel door bederf in je darmen zit?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 mei 2016 23 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Nee hoor. Dat maakt verder niet uit

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 mei 2016 0 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Binnen hoeveel uur/dagen zou ik diarree krijgen als ik diarree zou krijgen? Het is nu 3 en half uur geleden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 mei 2016 0 15
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Uiterlijk morgenochtend

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 mei 2016 0 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedoelt u daar donderdag 19 mei mee of vrijdag 20 mei (omdat nu officieel de volgende dag al begonnen is haha!) Welterusten!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 mei 2016 0 20
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Op internet staat dat de tijd van besmetting tot symptomen 1-90 dagen kan duren en meestal de symptomen na 1-3 dagen beginnen. Maar volgens u zou ik het donderdagochtend 19 mei uiterlijk merken?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 mei 2016 0 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb nu nog nergens last van. En hoe groot is de kans op kruisbesmetting bij een bbq waarbij mensen dezelfde tang voor rauw en gaar vlees gebruiken? Ben er nog nooit ziek van geworden gelukkig..Zowel bij mij thuis als bij mijn schoonfamilie doen ze dit (zelfs ooms en tantes van mijn partner) en mijn partner vindt dat ik me erg aanstel.. maar ik wil gewoon niet ziek worden. En ik vind dat je het makkelijk kan voorkomen, door gewoon hygiënisch te werken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 mei 2016 12 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben het met je partner eens, dat je je wel erg aanstelt. Ik snap niet wat die BBQ er nou mee te maken heeft.
ik denk dat je er goed aan doet om de volgende dingen te doen:
Ga naar de huisarts en vraag om een andere anticonceptiemiddel.
Vraag daarnaast een verwijzing voor een psycholoog en praat eens over de overdreven angst om ziek te worden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 19 mei 2016 12 09
0
Ik vind dit niet echt een professionele reactie. Natuurlijk zie ik ook wel dat deze angst buiten proporties is van deze persoon, maar om het dan ”aanstellen” te gaan noemen? U beantwoord elke dag dingen op deze site, dan moet u toch weten dat angst heel diep kan zitten en dit echt geen ”aanstellen” is maar dat deze persoon zelf gewoon een beetje obsessief is geworden en de angsten sterker zijn.
(Caply at 19 mei 2016 14 00)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Die bbq heeft er mee te maken omdat dat ook om voedselvergiftiging/voedselinfectie te maken heeft. Maar is die kans groot dat je dat oploopt door kruisbesmetting van een tang waarmee rauw vlees is opgepakt en daarma het vlees wat gaar is en als je dat dan op eet? Overal staat namelijk dat je dat op die manier makkelijk op loopt en je verschillend gerei moet gebruiken voor gaar en rauw vlees

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 mei 2016 12 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het woord aanstellen was inderdaad geen goede keuze. Maar het was ook niet zo bedoeld. Overdrijven was in dit geval een beter woord geweest. Mijn excuus hiervoor.
Wat de kruisbesmetting betreft:
In principe heb je wel gelijk. Het zou beter zijn om daar verschillend gerei voor te gebruiken. Maar ik denk dat de kans op een besmetting verwaarloosbaar is. Het grootste gevaar bij BBQ is, dat vlees niet goed of te langzaam gegaard op een BBQ. Het risico om daar een voedselvergiftiging of een bacteriële infectie van op te lopen is vele malen groter dat het gebruik van gerei.
De BBQ had in dit topic natuurlijk niks te maken met die roomsoes. Dat is wat ik bedoelde…
Maar mijn advies om met een psycholoog te gaan praten is wel heel serieus en goed bedoeld. Je ontwikkeld of je hebt een angststoornis. Hypochondrie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 19 mei 2016 17 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoe zit het met vleesbeleg dat je thuis in de vriezer doet? Hoe lang na de houdbaarheidsdatum is dat nog goed als het in de diepvries be waard is geweest.Heb bij mijn oma beleg gegeten dat een paaar dagen geleden uit de vriezer is gehaald. Het was eigelijk tot 13 mei 2016 goed. En heb het net gegeten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 mei 2016 13 57
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Boterhambeleg kan een maand daarna nog worden gegeten als het in de diepvriezer was.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 25 mei 2016 14 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Geldt dat voor elk vlees voor op de boterham? Dus ik heb geen risico gelopen,? Het was salami en kalkoenfilet met honing

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 mei 2016 14 10
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat geldt voor elk vlees dat ingevroren kan worden.
Niks aan de hand dus.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 mei 2016 14 13
0
Oma beweerde dat de kalkoekfilet uit de de vriezer kwam en vorige week lag er precies hetzelfde vlees in de koelkast. Tht 25-05.. kan dit dan kwaad als het dus niet uit vriezer komt en iets meer dan een week open ligt.. ze gaat er morgen ook nog van eten. Het rook mog goed en zag er goed uit..
(Anoniem at 25 mei 2016 15 09)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dan was er ook niks mee aan de hand. Dat kun je dan wel aan de kleur zien en proeven. Het was sowieso houdbaar tot vandaag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 mei 2016 16 20
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]