0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Linda
Gevraagd op 3 juli 2018 17 13
195 bekeken

Dit is misschien wel de raarste vraag ooit, maar ik vraag dit toch voor de zekerheid even. Een vriend van mij had. Namelijk laatst een soa in zijn oog. Ik ging vandaag naar het toilet waarna ik mijn handen had gewassen en daarna nog even wat alcohol uit de dispencer op mijn handen wilde spuiten. Echter kwam dit niet op mijn handen terecht maar in mijn oog. Kan ik hierdoor een soa of bacterie oplopen doordat mensen met hun vieze handen aan de dispencer hebben gezeten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Linda
Beantwoord door 3 juli 2018 17 27
Privé antwoord
Het is overigens een toilet waar veel (buitenlandse) mensen naar de wc gaan en het is er ook niet altijd al te fris.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 3 juli 2018 18 49
Privé antwoord
Ik vraag me af wat dat met buitenlandse mensen te maken heeft. Nederlanders zijn echt niet properder hoor. Dat is dus discriminatie. Nee zo krijg je geen soa in je oog.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Linda
Beantwoord door 3 juli 2018 19 01
Privé antwoord
Ik bedoelde het ook niet negatief en Nederlands zullen hier vast niet voor onder doen, daarom had ik het ook tussen haakjes gezet. Ik weet namelijk niet of een soa meer of minder voorkomt in het buitenland. Het was dus niet discriminerend bedoeld. Gelukkig dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Maar toch vraag ik me dan af hoe je het wel in je oog kan krijgen.. Alleen tijdens seksuele handelingen en als je dan in je oog wrijft? Maar wat is het verschil dan met iemand die naar het toilet gaat een deurklink vast pakt die besmet is, en daarna in het oog wrijft?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 3 juli 2018 19 09
Privé antwoord
Een soa in je oog krijg je doorgaans, omdat je dan zelf een soa hebt en die met je handen overdraagt in je oog, of in ieder geval in contact komt me een vagina of penis van iemand die een soa heeft en die dan zo overbrengt naar je oog. Het hangt dan natuurlijk ook nog af van welke soa…maar doorgaans is dat chlamydia. Via een deurklink is dat zeer onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk, maar dan moet je dus wel heel erg veel pech hebben.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Linda
Beantwoord door 3 juli 2018 21 02
Privé antwoord
Oké bedankt voor de uitleg. Maar via een dispencer wat recht in mn oog terecht kwam is dus wel echt onmogelijk?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 3 juli 2018 21 10
Privé antwoord
dat is onmogelijk
Gemarkeer als spam
Geschreven door Linda
Beantwoord door 3 juli 2018 21 30
Privé antwoord
Oké dankuwel. Fijne avond!
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 4 juli 2018 19 27
Privé antwoord
Goedenavond, ik wilde aan u vragen waar ik mij het beste kan laten testen op een soa, bij de GGD of de huisarts? Toen ik deze vraag wilde stellen kwam ik bovenstaand tegen. U geeft aan dat een soa oplopen via een deurklink zeer onwaarschijnlijk is maar wel mogelijk. Dat is nogal heftig eigenlijk, want er zijn door jaren heen best wel wat stellen gescheiden doordat er opeens een soa is opgedoken in een relatie. Stel dat de persoon in kwestie helemaal niet is vreemd gegaan maar dit dus zonder seksueel contact heeft opgelopen.. Ik was, en ik denk ook zelfs bijna heel Nederland met mij in de verontstelling dat een soa zoals chlamydia of gonnoroe alleen via seksueel contact overgedragen kan worden. Kan dit dus echt wel?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 juli 2018 21 55
Privé antwoord

Zoals ik schreef is deze manier van besmetten zeer onwaarschijnlijk..Ik ken in ieder geval geen geval… testen kan bij de GGD en ook bij de huisarts

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB