0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door <3
Gevraagd op 14 oktober 2020 15 25
30 bekeken

Excuus als dit de verkeerde categorie is

1.5 week geleden weer begonnen met zelfverwonding hierbij gesneden met een ouder mesje tot de dermis, nu is m’n been stijf. Het mesje was de eerste keer niet ontsmet en de wond ook niet. Het ziet er niet uit als ontsteking. ik ben een jongen van 19 jaar, m’n laatste tetanus vaccinatie was in 2007 ( dus niet een vaccinatie op 4 jaar en nog een op 9 jaar)

De stijfheid is eergisteren begonnen in het gebied van de wond en nu is m’n been stijf. Ik kan wel nog prima bewegen. heb vanochtend een uur gefietst als poging om de stijfheid tegen te gaan. dit heeft niet geholpen. ik slik citalopram en quetiapine

Moet ik me zorgen maken om tetanus (of iets anders?) of kan ik het beter even blijven aankijken

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 14 oktober 2020 16 08
Privé antwoord

Hey,

Je tetanus bescherming is in elk geval verlopen, daar zou je in elk geval even voor naar de huisarts kunnen gaan.

Dan zou je dan ook even naar je wond kunnen laten kijken, want als je zou vermoeden dat je een tetanus infectie hebt,kun je juist beter niet intensief bewegen,omdat je de infectie dan sneller door je bloedbaan verplaatst.

En misschien net zo belangrijk: je zou hulp kunnen vragen om van het snijden af te komen. Probeer daar hulp bij te zoeken, je huisarts kan je daarbij helpen of door verwijzen naar iemand die daar in gespecialiseerd is. Probeer de reden aan te pakken waarom je je zelf snijdt. En dat hoef je niet alleen te doen. Ik ken iemand die dit vroeger ook deed omdat hij het moeilijk had en hij is er met hulp ook uit gekomen!

Groetjes Suzan

Gemarkeer als spam
Geschreven door <3
Beantwoord door 14 oktober 2020 17 19
Privé antwoord

Hoi Suzan,

Dankjewel voor je antwoord!
Ik heb al een tijdje hulp voor m'n depressie waardoor ik me ook bijna niet meer sneed (<1 keer per maand) maar afgelopen paar weken gingen wat minder en was ik er weer op terug gevallen. m'n therapist weet dit ook Groetjes <3

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 14 oktober 2020 17 56
Privé antwoord

Hoi,

Goed dat je hulp hebt!

Ik weet niet of het verstandig is dit tegen je te zeggen,het is absoluut geen aanmoediging om toch te snijden!!!! Maar die jongen die ik ken, had toen van zijn psycholoog het advies gekregen als hij toch de onbedwingbare aandrang voelde zich te snijden, dan in ieder geval een steriel mesje te gebruiken en de wondjes te ontsmetten en goed te verzorgen. Om in ieder geval infecties en littekens te voorkomen.

Ik wens je alle goeds, ga er voor om hier uit te komen!

Groetjes Suzan

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB