0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 21 maart 2016 21 33
151 bekeken

Hallo, ik ben een vrouw van 26 jaar en mijn vriend en ik zijn vorige maand begonnen met zwanger worden. Mijn eisprong was rond 28 februari. De dagen hieraan voorafgaand, tijdwn S en na hebben we seks gehad. Op 12 maart heb ik een test gedaan: negatief. Ik ben 15 maart ongesteld geworden (wat ook de normale dag van mijn menstruatie was), de 1e dag van de menstruatie was het bloed extreem bruin van kleur, de dag later rood zoals gewoonlijk. Een week na 28 februari kreeg ik extreme pijn in mijn nek en schouder, dit houdt nu al 3 weken aan. Het komt met momenten, maar de pijn blijft hoog. Hier heb ik voorheen nooit last van gehad. Ik heb geen erge buikpijn en ook geen bloedingen naast mijn ongesteldheid vorige week. Desondanks ben ik bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap vanwege deze heftige pijn/steken in mijn nek en schouder (voornamelijk linkerkant). Ik hoor graag wat ik moet doen, naar de huisarts of me niet druk maken?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 maart 2016 0 18
Privé antwoord

op 12 maart testen was in ieder geval te vroeg.

De symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn wisselend. Ze doen zich doorgaans voor rond de zesde tot tiende week van je zwangerschap. Je kunt misselijk zijn, met de neiging tot flauwvallen, een lichte vaginale bloeding hebben, alsmaar het gevoel hebben dat je naar het toilet moet of pijn hebben in de onderbuik, eventueel uitstralend naar je schouder.
Je hebt in principe geen enkele klacht die daarop wijst. Daarnaast is het nog veel te vroeg om dergelijke symptomen te hebben.
Ik begrijp dus niet zo goed waarom je je dan zorgen maakt over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Gemarkeer als spam
Geschreven door t
Beantwoord door 22 maart 2016 7 22
Privé antwoord
Bruin bloed kan te maken hebben met een te laag progesteron, ofwel oestrogeendominantie. Klachten in je nek en schouder zou ik niet weten.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB