Te veel water?

Reageren
0
0

Ik ben 18 jaar, 172 cm en weeg ongeveer 74 kilo.
Ik drink ongeveer iedere 2/2,5 uur een flesje water. Soms een heel flesje in een keer, soms verdeeld over een geruime tijd van ongeveer een uur.
In een dag komt dat ongeveer op 6 flesjes op een dag. Dus 3 liter.
Verder drink ik in de avond vaak een pot thee van ongeveer een ruime liter.
Op een dag krijg ik zo’n 4-5 liter vocht door middel van water en thee binnen.
Nu hoor ik de laatste tijd vaak iets over watervergiftiging en nu vraag ik mij af of ik te veel vocht binnen krijg.

Ik drink niet omdat ik steeds erge dorst heb, maar ik vind water lekker en als er een flesje voor mijn neus staat drink ik die gewoon makkelijk weg. Hetzelfde geld voor de thee. Ik drink buiten soms een beker melk geen frisdranken, fruitsappen ect.
Ik eet 6 keer per dag: fruit, groente, vlees, brood, aardappels ect. Wel gevarieerd per dag.

Ik voel mij gezond, buiten dat ik het vaak koud heb. Als ik minder water drink kan ik wel hoofdpijn krijgen maar heb verder nergens last van. De kou kan komen doordat ik wel wat probeer af te vallen.
Ik ben geen sporter. Buiten wandelen ben ik niet heel intensief bezig op een dag. Ik zweet ook praktisch niet omdat ik het sneller koud heb.
Ik doe het al best een lange periode en heb nergens last van gehad ook niet van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of dergelijke.

Moet ik mij zorgen maken dat ik een eventuele watervergiftiging kan krijgen? Wat ik erover gelezen heb, komt het vaak bij veel vocht te snel en ik drink het wel verdeeld. Daarbij krijg ik volgens mij niet meer dan 8-10 liter water binnen wat mijn nieren moeten kunnen verwerken. Ik drink/rook niet.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 13 april 2015 19 49
157 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een watervergiftiging zul je daar niet van oplopen, maar het is wel veel vocht dat je nieren te verwerken krijgen. Je kunt dat ook overdrijven. Iets minder zou niet verkeerd zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 april 2015 21 55
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]