Answer Question
0
0

Ik heb al een paar jaar last van amandelstenen. Hier kwam ik achter omdat ik, hoe vaak ik ook poetste, een vieze adem had (en naar mijn idee ook nog dagelijks heb). Ik heb inmiddels hulpmiddelen (uitzuiger en een spuitje) gekocht via een webwinkel die gespecialiseerd is in amandelstenen en die helpen goed om de stenen te verwijderen, maar ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker amandelsteentjes heb. Tot een paar weken terug was het eens in de zoveel maanden, de afgelopen weken heb ik soms wel om de dag een steentje verwijderd. Wat kan ik doen om minder amandelstenen te krijgen? Ik poets twee keer per dag mijn tanden en mijn tong, meestal gewoon met de tandenborstel en wanneer mijn tong wit is met een tongschraper van de Etos. Ik ben 22 jaar en rook/drink niet. Ik eet niet veel zuivel. Het enige dat ik kan bedenken, is dat ik teveel suikers binnenkrijg. Is er naast deze zaken iets waar ik rekening mee kan houden? En zijn er bijv. mondspoelingen die bewezen effectief zijn? Welke opties heb ik verder nog, in het uiterste geval opereren, en wat zijn dan de voor- en nadelen? Heeft iemand hier ervaring mee? Mocht ik hier verder hulp bij willen zoeken, moet ik dan naar een mondhygiënist, KNO-arts,…?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 17 april 2020 18 22
80 bekeken
Indien niet afkomstig van keel o.i.d. : Elke dag tussen de tanden stokeren of rageren, indien je enkel poetst hopen er tussen je tanden nog bacteriën op die voor ontsteking (en soms geur/smaak) kunnen zorgen.
( anoniem at 2 februari 2022 16 45)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Gorgelen met zoutwater. Suikers beperken niet te veel koffie drinken maar water en groene thee en als het nodig is naar de huisarts en een verwijzing voor de KNO arts vragen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 april 2020 18 44
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB