Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door HanseFlans
Gevraagd op 14 oktober 2020 11 10
19 bekeken

De afgelopen jaren merk ik dat ik vaak last heb van diaree of iniedergeval vrij papperige ontlasting (type 5/6/7 op het plaatje van de darmstichting), en daar naast ook wel redelijk vaak kramp in m’n darmen heb. Ook maken m’n darmen (of maag?) vaak geluidjes. Ik schaam me er een beetje voor omdat het af en toe toch vaak wel aardig wat knetter geluid maakt als ik naar de toilet ga om het zo maar te zeggen. In het begin schaamde ik me er ook heel erg voor tegenover m’n vriendin waardoor ik het dan heel lang uitstelde en daardoor juist extra last en buikkrampen kreeg. Ik ben 21 jaren jong, en probeer vrij gezond te leven. Tuurlijk lukt dat niet altijd omdat ik ook wel een beetje wordt meegetrokken in het studentenleven, dus wordt er af en toe wel een biertje gedronken, of wat fast food besteld (voornamelijk in het weekend). Maar doorgaans probeer ik door de weeks gewoon gezonde, verse, voedingsstof rijke maaltijden te eten. Zeker omdat ik ook veel fitness (3 a 4 keer per week).

Ik zou er heel graag wat aan gaan doen, maar weet niet waar ik moet beginnen? Dingen waar ik al aan heb zitten denken is dat ik misschien een gluten alergie heb, of dat ik misschien PDS heb?

Vind het erg naar om op deze leeftijd al dit soort klachten te hebben, want ik ben nog jong en wil dan ook graag gezond blijven.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB