Vastzittende boer?

Reageren
Categorie:
0
0

Hoi ik heb het gevoel alsof ik een boer moet laten die er niet uit wil. Hierdoor heb ik een vervelend gevoel op mijn borst. Hoe kan ik zorgen dat ik toch een boer moet laten? Op internet zeggen mensen bijv. Lucht inademen maar dat vind ik vervelend. Denkt u dat u mij kan helpen met deze vraag?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Melissa
Gevraagd op 9 februari 2018 8 40
50837 bekeken
0
Ik heb trouwens wel sinds een paar weken last van slikangst waarbij ook soms het globusgevoel ook op dit moment. Ik ben hiervoor in therapie en het ging eerst wel goed totdat ik een terugval kreeg. Mijn therapeut zegt dat dat bij het herstel hoort en dat snap ik ook. Ik heb toen 3 dagen niet gegeten en weinig gedronken. Ben weer naar de huisarts geweest maar die kon er zo niks aan doen omdat ik het natuurlijk zelf moet doen ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben?
(Anoniem at 9 februari 2018 9 07)
0
Ja dat zou wel kunnen maar ik heb wel nog steeds dat globusgevoel in mijn keel dus ik heb last van allebei.
(Anoniem at 9 februari 2018 9 42)
Antwoord toevoegen
-34
Privé antwoord

Het is natuurlijk nog maar de vraag of het ook een boer is die vastzit. Je zou een glaasje fris met koolzuurgas kunnen nemen…

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 februari 2018 8 58
Antwoord toevoegen
-6
Privé antwoord

Dat is dus wat ik bedoelde toen ik schreef: Het is natuurlijk nog maar de vraag of het ook een boer is die vastzit. Het is dus geen boer maar het globusgevoel waar je last van hebt. Dat heeft dan alles te maken met de slikangst.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 februari 2018 9 31
Antwoord toevoegen
8
Privé antwoord

Het is toch vooral het globusgevoel waar je last van hebt…

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 februari 2018 9 47
0
Nee ik heb daar wel last van maar ik heb ook een naar gevoel bij mijn borst/slokdarm en ik weet niet waar dit mee te maken kan hebben misschien omdat ik al 3 dagen niet gegeten heb of omdat ik dat nu weer moet gan proberen maar het is heel vervelend
(Anoniem at 9 februari 2018 9 52)
Antwoord toevoegen
4
Privé antwoord

ik zou toch maar eens beginnen met eten. Het is toch echt het globusgevoel. Geen boer die vastzit . Het globusgevoel ontstaat door de angst om weer te gaan eten. Je bent waarschijnlijk aan het hyperventileren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 februari 2018 9 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hier nu 2 dagen last van! Als of ik een boer moet laten, het lijkt als of k nier door kan ademen, ik ben al 3 keer bij spoed geweest door een heftig paniek aanval! Heb medicatie gekregen. Oxzazepam. Maar k ben nu nog steeds angstig als of ik ieder moment kan stikken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 20 juli 2019 12 02
0
Is het ondertussen goedgekomen? Ik heb al 2 weken precies dezelfde klachten
(X at 6 februari 2022 18 55)
0
HET IS HEEL VERVELEND EN ANGSTIG wanne er mensen niet beseffen dat jij het bent die het veroorzaakt en alleen jij de oplossing heb.Spanningen verkeerd ademen haastig eten etc .Men kan hier veel in de bib over lezen .Hoe ontstaat Hyperventilatie wanneer je weet hoe het onstaat tussen lichaam en geest heb je kennis kennis is controle.COntrole in denken ordenen ,niet piekeren.Controle is macht over het gevoel in je lichaam.Paniek angst hyperdepiper zijn zaken die je zelf veroorzaakt .Veel lezen over lichaam en geest Ademhalings oefeningen .Succes gegarandeerd wel doen totdat je ademhaling naar de buik een autom automatisme is.
(Anoniem at 21 december 2022 11 42)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/82571-pijn-op-de-borst-door-krampen-in-de-slokdarm.html

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 14 augustus 2019 12 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Wat jij beschrijft heb ik al jaren. Het is geen Globusgevoel, maar onmiskenbaar een vastzittende boer. Zodra die boer uiteindelijk loskomt is er niets meer aan de hand. Daardoor weet je ook eigenlijk wel dat je gevoel klopt.

Volgens mij is dit wat er gebeurt tijdens de 'aanval' van een vastzittende boer:
Ergens rond de borst komt een luchtbel vast te zitten. Daar is weinig ruimte en de borst komt onder druk te staan. De ademhaling raakt een tikje verstoord, omdat de luchtpijp naast de slokdarm zit en de hoeveelheid zuurstof die je inademt niet meer helemaal klopt. Gevolg is pijn in de borst, hyperventilatie, duizeligheid en het gevoel flauw te gaan vallen. Dit wordt nog versterkt door de angst voor een hartinfarct, omdat het overeenkomt met alle symptomen daarvan. En zo eindig je op de spoedeisende hulp.

Maar zodra de boer loskomt is het probleem opgelost. Helaas kan je in al je paniek al zoveel lucht ingeslikt hebben dat er nog meer boeren opkomen. Die weer allemaal vast kunnen gaan zitten en kom je in een spiraal van fysieke ellende en angstaanvallen. Mentaal is dat heel zwaar. Een angstaanval is één ding, maar een golf van angstaanvallen vraagt heel veel van je wilskracht en geest. Daar kun je kapot aan gaan, terwijl je medisch gezien niet eens zoveel mankeert.

Helaas heb ik (of mijn behandelende artsen) tot nu toe geen goede diagnose kunnen stellen. Deze link: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/82571-pijn-op-de-borst-door-krampen-in-de-slokdarm.html komt nog het meest in de buurt.

Wel heb ik een paar praktische tips:
- zodra je een vastzittende boer hebt, helpt het om met je bovenlijf te wiebelen. Zak met je schouders om de beurt naar links en rechts. Je slokdarm beweegt een beetje mee en als je geluk hebt komt die boer los.
- neem wat water en/of yoghurt. kleine beetjes in een rustig tempo, zodat er wat (dikke) vloeistof door je slokdarm naar beneden vloeit, dit kan helpen de luchtbel los te maken.
- raak niet in paniek, probeer het ongemak te negeren en ga rechtop in een stoel zitten (geen autostoel, probeer te voorkomen dat je voorover zit, de ervaring leert dat voorover zitten het probleem verergert). Laat je paniek varen en probeer goed en lang uit te ademen. Adem vervolgens in over je buik. Concentreer je vooral op de uitademing.
- Neem een Rennie Deflatine. Het werkt goed, maar probeer dit een beetje te beperken. Mijn ervaring is dat bij herhaald gebruik het probleem ook weer vaker terug komt en er een soort wapenwedloop ontstaat.

Lange termijn tips.
- Analyseer in welke omstandigheden het probleem voorkomt. Bij mij is dat bijvoorbeeld alcohol nuttigen óf gedraaid zitten. En doe dat vervolgens niet meer. Ja duh :)
- Vraag aan je huisarts een doorverwijzing voor cognitieve therapie. Dit helpt heel goed om angstaanvallen te pareren. Ook een stuk gezonder dan kalmeringsmiddelen.
- Neem géén maagzuurremmers. Het helpt misschien een tijdje, maar zodra je stopt neemt je lichaam wraak en komt het probleem terug als nooit tevoren. En je wil niet je hele leven maagzuurremmers nemen.

Dit was het even, wil je meer tips laat even weten met een comment.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Myriad Illu
Beantwoord door 21 augustus 2019 14 50
0
Hi, wat jij omschrijft is precies wat mijn moeder ook heeft. Heb je nog meer tips hoe hier mee om te gaan? Heb je inmiddels een oplossing gevonden?
(Rick at 10 augustus 2021 16 24)
0
Wil ik ook graag weten…heb volgens mij hetzelfde, (veroorzaakt door een anhoudende hoest)
(Anne at 2 januari 2023 23 05)
0
Precies alles wat jij omschrijft 30x spoed beland bang dat ik het aan mn hart kreeg. Loop hier 3 maanden mee ook na een aanhoudende hoest van 5 weken.
(Karel at 28 maart 2023 3 13)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb ook dit probleem. De boer die vastzit. Ik had een neusverkoudheid en geregeld had ik mijn mond open omdat ik niet door mijn neus kon ademhalen. Vervolgens kreeg ik een opgeblazen gevoel,alsof mijn buik dikker is geworden, en de boer zat in de weg. Soms dacht ik bij mezelf: Stel als ik kan overgeven, dan ben ik er van af. Maar ik ben niet misselijk. Ik probeer met wat thee op te lossen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Marina
Beantwoord door 13 februari 2020 18 26
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bij mij helpt ook een heerlijk warm bad. En je dan volledig ontspannen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Kina
Beantwoord door 27 april 2020 11 42
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik herken dit gevoel heel erg, bij mij ging het samen met maagzuur. Mijn dokter heeft mij hiervoor maagbeschermers voor geschreven. Dit heeft hij mij geholpen. Misschien is dit voor u ook de oplossing.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Noelle
Beantwoord door 12 oktober 2020 23 33
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bij mij helpt het eten van een cracker. Wel goed kauwen. Ook kan een cola helpen met het opwekken van een boer.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 9 mei 2023 14 39
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb zelf last van boeren die niet opluchten. Hebben bij mij helicobacterie geconstateerd. Had het voor de antibiotica en nu ik klaar ben met antibiotica en 5 weken maagzuurremmers weer dezelfde klachten teruggekregen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 juli 2023 18 36
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heeft iemand nog de gouden tip? Ik heb hetzelfde als hierboven allemaal wordt beschreven. Regelmatig ook last van paniekaanvallen hierdoor..

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 januari 2024 21 58
0
Ja! Ook ik heb 2 jaar lang alle bovenstaande vervelende klachten ervaren; overmatig boeren, druk op borst, niet meer liggend kunnen slapend, hartkloppingen etc. Meerdere keren naar arts geweest, getest op helicobacter: negatief. Omeprazol gebruikt, dubbele dosis. Naar cardioloog, niks gevonden. Verzwakt voelen en constant grieperig. Eindelijk na 2 jaar kwakkelen, mijn wondermiddel gevonden: appelazijn. De troebele biologische variant. Na het eten een glaasje water met een scheutje appelazijn en klaar. Bij acute druk op borst: appelazijn, dan laat ik na zo'n 10min een dikke boer, en de druk is weg! Gewoon bizar dat dit simpele middel me weer stukken beter doet voelen! Ik zou zeggen, probeer het uit; baat het niet, dan schaadt het niet. Ik gun het jullie van harte je weer fitter te voelen want ik weet uit ervaring hoe vervelend het is!!
(Anoniem at 3 maart 2024 19 13)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ook ik heb 2 jaar lang alle bovenstaande vervelende klachten ervaren; overmatig boeren, druk op borst, niet meer liggend kunnen slapend, hartkloppingen etc. Meerdere keren naar arts geweest, getest op helicobacter: negatief. Omeprazol gebruikt, dubbele dosis. Naar cardioloog, niks gevonden. Verzwakt voelen en constant grieperig. Eindelijk na 2 jaar kwakkelen, mijn wondermiddel gevonden: appelazijn. De troebele biologische variant. Na het eten een glaasje water met een scheutje appelazijn en klaar. Bij acute druk op borst: appelazijn, dan laat ik na zo'n 10min een dikke boer, en de druk is weg! Gewoon bizar dat dit simpele middel me weer stukken beter doet voelen! Ik zou zeggen, probeer het uit; baat het niet, dan schaadt het niet. Ik gun het jullie van harte je weer fitter te voelen want ik weet uit ervaring hoe vervelend het is!!
Ik doe dit nu ongeveer 6 maanden en merkte destijds na zo'n 3 dagen al verschil. Dus het is echt het proberen waard.
Heel veel beterschap aan iedereen gewenst die zich door deze vervelende kwaal zo onfit voelt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 maart 2024 19 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt allemaal voor de typs.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 16 maart 2024 4 22
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]