Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door x
Gevraagd op 16 januari 2019 2 33
44 bekeken

Op dit moment slik ik de yaz (24+4) pil, maar ik heb veel last van bijwerkingen en doorbraakbloedingen. De bijwerkingen en doorbraakbloedingen zijn eigenlijk pas ongeveer een half jaar nadat ik begon met deze pil slikken echt begonnen, daarvoor er nauwelijks last van gehad. Ik heb heel veel last van mijn darmen (buikkrampen en een opgeblazen gevoel), tegelijkertijd heb ik ook last van hele lichte doorbraakbloedingen die niet weggaan. Van beide dingen had ik in het begin dus geen last. Nu heb ik op een gegeven moment om een andere pil gevraagd vanwege de doorbraakbloedingen. Ik heb een maand de yasmin geslikt (zwaardere versie van de yaz) en toen kreeg ik nog veel meer last van bijwerkingen waardoor ik weer terug ben over gestapt naar de yaz, daar ben ik nu ook weer ruim een maand mee bezig maar de darmklachten en doorbraakbloedingen blijven (hetzij minder heftig dan bij de yasmin, het zijn hele lichte doorbraakbloedingen die niet weggaan maar de darmkrampen zijn beperken me wel) Nu heb ik in het verleden de microgynon geslikt en daarmee had ik op een gegeven moment ook hetzelfde probleem: in de eerste paar maanden geen bijwerkingen, later veel waardoor ik ook daarmee na ruim een half jaar ben gestopt.

Nu lijkt me de minipil een mogelijke oplossing voor mijn bijwerkingen, maar ik vraag me af of het iets doet tegen de doorbraakbloedingen, aangezien dat juist een lichtere pil is. Ik ga ook sowieso naar de huisarts, maar die heeft ook maar beperkte kennis van hoe verschillende typen pillen op allerlei gebieden functioneren, dus het lijkt me wel zinvol om extra advies hier te vragen 🙂

TL;DR welke pil, die lichter is dan de yaz, werkt tegen bijwerkingen zoals darmklachten en doorbraakbloedingen? Mijn lichaam kan vrij slecht tegen significante hoeveelheden hormonen blijkt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 januari 2019 12 29
Privé antwoord

Misschien is het goed om dan over te stappen naar een andere vorm van anticonceptie. In ieder geval geen combinatiepil. Een spiraal of een staafje (implanon) zou eventueel een oplossing kunnen zijn. Bespreek het in ieder geval met je huisarts.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB