Veel hoesten na lachen/lachbui

Reageren
0
0

Na een flinke lachbui, of überhaupt hardop lachen moet ik vaak langere tijd hoesten met veel slijm. Dit heb ik niet onder andere omstandigheden, wel moet ik soms een aantal keer mijn keel schrapen ‘s ochtends. Deze symptomen heb ik al jaren. Ik heb nog nooit gerookt of iets anders gebruikt, gebruik geen lachgas, 20 jaar, ben niet allergisch en heb naar mijn weten geen astma of andere astmatische klachten. Ik heb geen Covid-19 gehad. Wat kan de oorzaak hier van zijn? Past er een ziektebeeld bij? Kan dit symptoom duiden op te veel slijm op de longen vasthouden o.i.d? Zou het op langere termijn schadelijk kunnen zijn?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Serieus
Gevraagd op 17 augustus 2020 22 39
11445 bekeken
Antwoord toevoegen
-2
Privé antwoord

Ik denk dat het toch met ademhaling te maken heeft

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 augustus 2020 23 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja inderdaad dat heb ik ook na een enorme lachbui ineens een hoestbui en dan blijft het kriebelen in je keel, ben continue aan het schrapen en na een uur is het over.
Nee, heb niet het idee dat het met de ademhaling te maken heeft

Gemarkeer als spam
Geschreven door Maureen
Beantwoord door 3 april 2021 22 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hetzelfde, precies zoals omschreven. Ook geen andere klachten en sinds mn 16e (nu 30).
Hoor graag als je weet wat het kan zijn!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Lisanne
Beantwoord door 12 juni 2021 18 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb dit dus ook al jaren, nu 33, begin er sinds het afgelopen jaar ook snachts vlak voor slapen last van te krijgen zonder te lachen, gewoon ineens dik slijm. Schrapen helpt niet, kuchen niet, ontspannen is moeilijk, blikft als een dikke slijmbrok voelen. Vaak gaat het pas na een uur of 2 weg, als ik pech heb kan het uren duren, net als na het lachen. Kan er vrij weinig over vinden wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anna
Beantwoord door 12 oktober 2021 2 51
0
Ik heb dit ook. Wordt erger met ouder worden. Recent onderzoeken laten doen en blijk toch astma te hebben. Nu beginnen puzzelstukken te vallen en zie ik nog momenten waarop ik last heb maar nooit aan astma dacht.
(Anoniem at 15 november 2021 18 58)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hier idem… ben nu 31, en eigenlijk geen idee hoe lang ik dit al doe. Maar na het lachen of helemaal plat liggen van het lachen hoest ik me te pletter. Nooit gerookt, gedronken , ziektebeeld etc.

Hoest geen slijm op maar heel irritant. Na een half uur wordt t wel rustiger. Was al bang dat ik de enige was met deze symptomen

Gemarkeer als spam
Geschreven door L
Beantwoord door 28 februari 2022 20 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben nu 53 en heb hier al sinds mijn 20e last van, sws altijd veel slijm maar na het lachen komt er zoveel slijm los dat ik het zwaar benauwd heb en me kapot hoest. Jullie zullen dan ook wel wat benauwder zijn of eerder moeten hoesten bij koud weer en mss deodorants. Het is toch wel verwant aan astma, overgevoelige longen, astmatisch aanverwant. Je kan er gewoon een puf voor krijgen zodat t wat sneller overgaat.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Patty68
Beantwoord door 18 september 2022 23 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb last van een verstikkende lachbui. Krijg het dan enorm benauwd, erg hoesten met slijm en soms even bewusteloos, (ik schat een paar seconden) durf nooit hard te lachen, dus altijd maar hihi. Erg eng. Mijn broer heeft hetzelfde.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 10 juli 2023 12 12
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

ik heb dit al 5 jaar 2 jaar van die tijd moest ik ook overgeven na het lachen bij het hoesten nu niet mee maar ik moet well heftig hoesten ik schaam me soms om te lachen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 27 juli 2023 0 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Al 3 jaar stellen mensen deze relevante vraag... Reactie graag??

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 oktober 2023 1 04
0
Ik ga zo naar de huisarts voor hetzelfde probleem, ik hou jullie op de hoogte!
(Anonymous at 23 oktober 2023 14 27)
0
Ik hoor graag de voortgang van je klacht. Ik heb het de laatste tijd ook steeds vaker..
(Anonymous at 6 november 2023 22 18)
0
Excuses voor deZe late reactie Dat je door lachen kortademig wordt is te verklaren uit het feit dat je bij lachen een zeer inefficiente ademhaling hebt, waarbij de uitademing over het al;gemeen groter is dan de inademing. Hierdoor wordt als het ware alle lucht uit je longen gehaald en raak je kortademig. De enige oplossing hiervoor is trachten zsm je ademhaling weer onder controle te krijgen. Waarom je vriend gaat hoesten rondom lachen is mijns inziens te verklaren doordat door de snelle ademhaling je luchtwegen wat uitdrogen wat kan leiden tot irritatie en uiteindelijk een hoestreactie (vergelijkbaar met het mechanisme bij inspanningsastma) De reden van het flauwvallen lijkt mij dat door het hoesten de druk op de bortskast oploopt waardoor de bloedvoorziening mn naar hersenen verstoord raakt en je flauw valt. Analoog aan dat wat er gebeurt bij te hard en te lang op je handpalm blazen (valsalva manoeuvre). Dit principe is onschuldig want door flauw vallen normaliseert de ademhaling. Echter indien dit vaak gebeurt zou ik voor de zejkerheid de huisarts raadplegen groet erik kapteijns
(Anoniem at 10 juli 2024 22 42)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb dit ook en denk zelf dat het met maagzuur te maken heeft wat dan mijn luchtwegen prikkelt. Ik heb het wel eens gegoogeld en dan kom ik bij Gastric astma. Voor mij lijkt het daar heel erg op. Mijn huisarts ging er echter niet op aan?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 27 maart 2024 15 02
0
Dat is dan een discussie om met je huisarts aan te gaan, via een forum kun je net zo min een diagnose stellen als jij dat zelf via dokter Google kan.....
(Anoniem at 27 maart 2024 17 26)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]