Answer Question
Categorie:
0
0

Beste…,

Ik ben 40 jaar en vanaf mijn 30ste is er, door veel klachten tot amper lopen, bij mij ontdekt dat ik een behoorlijk b12 tekort had en een jaar later ben ik behandeld aan mijn hart (av knoop) omdat ik aanvallen had tot 300 slagen/minuut.

Later wilde ik de oorzaak achterhalen waarom mijn lijf moeite had om b12 op te nemen en ben ik 5 jaar geleden, na mijn natuurgeneeskundige studie, gestopt met de injecties en met leefstyle aanpassingen begonnen en verder op onderzoek uit gegaan. Uiteindelijk bleek ik, waarschijnlijk vanuit mijn jeugd in Afrika (van geboorte tot mijn 20ste), een helicobacter te hebben in mijn maag. Wat ook weer veel symptomen voor verklaarde. Afgelopen december heb ik hiervoor een kuur gekregen en er word nu gecontroleerd of hij weg is.

1,5 jaar geleden ontdekte ik een bobbel in mijn onderrug en daarmee voor de zekerheid naar de dokter gegaan die mij bevestigde dat het waarschijnlijk een klier of vetbult was.
10 weken geleden kwam ik er per toeval achter dat hij gegroeid was en dat er nog 2 tot 3 bij waren gekomen en steeds in middag verhoging (boven 37,5 en soms hoger tot 38,9) Ben er mee naar dokter gegaan die mij doorstuurde om bloed te prikken. Bloed was goed, geen ontstekingswaarde. Op mijn aandringen op verder onderzoek is er een echo gedaan van de klieren in mijn onderrug.
Voordat ik de echo kreeg ben ik mijn lichaam langs gegaan en kwam ik er achter dat ik ook opgezette klieren in oksels, aantal kleintjes in liezen en een heel kleintje boven/achter mijn linker sleutelbeen.
Ondertussen zijn er nog meer in mijn rug te voelen….
Vaak ook steken in mijn buik. Links boven en dan weer rechts boven….soms druk op de borst..ik dacht dan altijd aan mijn hart, maar is dat wel mijn hart?
Tintelende en soms gevoeloze plekken in mijn lijf. Mijn vingers, handen, voeten …maar soms ook onder mijn ribben….
Langzaam begint mijn onderrug ook pijn te doen, voelt als blauwe plekken…en ook pijn in handen en benen, maar dit kan ook door b12 tekort zijn nog..maar hierdoor wel vaak in de nacht wakker, net als vannacht.
Van de week ook in een uit het niet tt s een bloedneus….

Er is alleen echo gemaakt van de klieren in onderrug en mij werd verteld dat er geen maligniteit op te zien was.

Ik heb de arts laten weten dat ik nog meer klieren heb ontdekt en mijn temperatuur ook op en af verhoogd is en moe ben en pijn in mijn lijf.
Nu staat er weer een bloedprik gepland….terwijl het 3 week terug ook gecheckt is en goed was.

Kan een maligniteit met bloedprikken en echo worden uitgesloten?

Ik weet even niet wat ik verder moet doen, ben erg moe en weinig energie en heb beetje idee te worden afgescheept…ik merk dat ik neiging heb om nu maar gewoon paar weken aan te kijken en verder nog meer rust te nemen. Alleen weet ik niet of het wel goed is om het op langere baan te schuiven….

Warme groet,

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 maart 2021 5 40
2254 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Om maligniteit op te sporen zou er een biopt genomen kunnen worden

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 maart 2021 18 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt voor de reactie. Begrijp ik hieruit dat een maligniteit van lymfeklieren niet goed op te sporen is met echo en bloedprikken en wel met een bioptie?
En kunnen ze dan een biopt nemen van een willekeurige opgezette klier?
Want de klieren die met echo bekeken zijn waren inderdaad opgezet maar werd gezegd dat er geen maligniteit te vinden was.

Wat zouden nog andere verklaringen kunnen zijn dat mijn lymfeklieren opgezet zijn, ik op en af koorts heb en de andere klachten zonder verhoogde ontstekingswaarde?
Ik zelf dacht mssn aan drukte, dus laatste weken veel rust gehad en toch nemen de hoeveelheid klieren en klachten toe en ik weet nu niet zeker of ik er verstandig aan doe om nog meer rust in te voren en verder onderzoek uit te stellen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dodo
Beantwoord door 24 maart 2021 8 34
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Met een echo kan gezien worden of er afwijkingen zijn. Aan de hand daarvan zal dan een biopt worden genomen als een klier "verdacht" lijkt. Normale klieren kunnen dus met een echo goed worden beoordeeld. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan veel verschillende oorzaken hebben. Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Laat in ieder geval opnieuw bloedonderzoek doen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 maart 2021 14 41
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank voor de reactie. Ben vandaag ook bloed gaan prikken weer. Dus ben benieuwd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dodo
Beantwoord door 24 maart 2021 16 40
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hier ook last van 5 klieren in me onderrug 4 onder me oksel en aantal op mijn benen ik ben zo angstig dat het een maligne kan zijn mijn testen moeten nog komen ik heb verder totaal geen last ervan dit artikel stelt mij gerust ik ben niet alleen :)

Gemarkeer als spam
Geschreven door Edwin avdic
Beantwoord door 16 februari 2023 20 02
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB