Answer Question
Categorie:
0
0

Hoi,

Omdat ik doorlekte laatst, had ik 3 dagen lang een extra anticonceptiepil genomen. Levongerstel 30. Ik had op internet gelezen dat iemands gynaecoloog dit aanraadde bij doorlekken.

Nu is mijn vraag: zorgt dat ervoor dat je, als je daarna weer 1 pil per dag slikt, nog wel veilig bent om een zwangerschap te voorkomen?

Hierna laste ik een stopweek in. Ik werd 2 dagen later ongesteld dan ik dacht, waardoor ik denk dat de ongesteldheid ook 2 dagen langer duurt dan normaal. En dat komt voor mij net niet handig uit. Ik las in de bijsluiter dat je stopweek 4-7 dagen kan zijn, maar ik weet niet of de ongesteldheid vroeg genoeg zal stoppen nu ik na de 4de dag weer met de nieuwe pilstrip ben begonnen. Ook hier komt dezelfde vraag terug: als ik nu 3 dagen lang 2 pillen neem, houdt het bloeden dan eerder op en – nog belangrijker – ben ik daarna veilig als ik daarna weer netjes 1 pil per dag slikt?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 3 april 2022 22 23
14 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

"Ik had op internet gelezen dat iemands gynaecoloog dit aanraadde bij doorlekken." Op internet kun heel veel vinden, maar vooral dingen die niet goed zijn. Het is niet goed om zomaar dingen over te nemen die je zo tegenkomt. Ook de pil is een medicijn. Te veel hormonen zullen dus invloed op je cyclus hebben en dan loop je veel meer kans op tussentijdse bloedingen. En dan maak je de stopweek ook nog korter.

Beschermd ben je in ieder geval. Dat komt alleen maar in het geding als te weinig pillen zou nemen. Of je bloeding gaat stoppen zoals jij dat zou willen is dan nog maar de vraag. Ik denk het niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 april 2022 22 53
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB