0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Joyce
Gevraagd op 18 januari 2019 2 01
26 bekeken

Ik ben een vrouw van 29 jaar, ben 12 weken zwanger en heb sinds juni 2018 (dik 7 maanden nu) structureel last van netelroos (jeukende galbulten). Mijn lichaam zit bij vlagen van top tot teen onder de bulten. Ik ben al naar verschillende specialisten doorverwezen, maar geen enkel onderzoek heeft momenteel nog tot de oorzaak geleid. Omdat ik enorm veel hinder ondervind van de jeuk ben ik ook zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik in verschillende (wetenschappelijke) artikelen gelezen dat er een verband kan bestaan tussen netelroos en vitamine b12 injecties. Ik weet dat het vinden van een oorzaak bij netelroos lastig en soms onmogelijk is, maar ik wil heel graag uitzoeken wat het verband tussen B12 injecties en netelroos kan zijn.

Sinds ruim 2 jaar krijg ik om de drie weken (na opstartdosis) vitamine B12 injecties (hydrocobamine) toegediend. Ik lees via websites als www.farmacotherapeutischkompas.nl en stichtingb12tekort.nl dat huidaandoeningen als netelroos een bijwerking kunnen zijn van deze injecties (hydrocobamine). Tot op heden is er nog door mijn arts als allergoloog direct verband gelegd tussen B12 en netelroos. Nu vraag ik me af bij wie/waar ik het beste terecht kan met dit probleem en deze bevinding. De dermatoloog die samenwerkt met de allergoloog was niet bekend met dit probleem en heeft dit niet echt opgepakt. Kan een apotheker hier helpen? Of zijn er specialisten tav b12 tekort? Heeft u kennis/ervaring mbt dit probleem en kunt u me adviseren wat te doen? Ik wil ook niet zomaar stoppen met mijn B12 injecties, aangezien er dan andere klachten kunnen optreden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 18 januari 2019 22 50
Privé antwoord

De allergoloog is de aangewezen arts hiervoor. Maar het zal lastig worden, want de preparaten die voor B12 injecties worden gebruikt hebben allemaal nagenoeg dezelfde bijwerkingen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB