Answer Question
0
0

Als ik mijn smartphone gebruik hou ik ‘m in mijn rechterhand en type met mijn linkerwijsvinger. Dat deed ik de afgelopen jaren wel een paar uur per dag en dat heeft tot de nodige nekklachten geleid. Nu leven we in coronatijd, ben ik veel thuis en heb ik erg veel vrije tijd waardoor ik een groot gedeelte van de dag met die smartphone in de weer ben. Nu heb ik in toenemende mate last van schouderklachten, zowel aan de achterkant als aan de voorkant. Waar ik vrijwel zeker last van heb is subscapularis tendinopathie (ik heb even gegoogled), de pees of de aanhechting van de grote schouderspier is geïrriteerd of ontstoken en het okselgebied is gevoelig. De vraag is nu: van kan ik doen om hier van af te komen? Zelf heb ik sterk het gevoel dat het feit dat mijn elleboog een groot gedeelte van de dag gebogen is het probleem heeft doen ontstaan. Ik gebruik de smartphone met name als ik op de bank zit of in bed lig, de ellebogen zijn niet of nauwelijks ondersteunt en dus zeer vaak gebogen. Zodra ik de arm strek meen ik verlichting te ervaren. Ik pas mijn gewoonte soms aan, neem de telefoon eens in mijn linkerhand en probeer met rechts te typen maar nu ervaar ik ook lichte klachten aan de linkerkant, in het zelfde schouder/oksel gebied. Dat suggereert dus inderdaad dat de gebogen elleboog het probleem veroorzaakt. Ik ervaar inmiddels ook een onrustig, onaangenaam opgejaagd gevoel, een soort stress waarvan ik vermoed dat de problemen in het nek- en schoudergebied daar ook wel eens verantwoordelijk voor zouden kunnen zijn. Kunt u bevestigen dat deze problemen inderdaad het gevolg kunnen zijn van een constant gebogen elleboog? En kunt u misschien een andere manier van omgaan met de smartphone adviseren?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 4 mei 2020 15 03
34 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is gewoon de houding en een overbelasting van schouder en nekspieren. Een tenniselleboog kun je er van krijgen en aan zgn tabletnek. Je moet met de klachten naar een fysiotherapeut gaan

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 mei 2020 21 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Oh ja.en je telefoon wat minder lang achter elkaar gebruiken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 mei 2020 21 26
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat laatste is natuurlijk waar maar ik vroeg me vooral af of het steeds buigen van de elleboog inderdaad, zoals ik vermoed, de schouderkwaal veroorzaakt. Het zit namelijk alleen in de arm waarmee ik die telefoon vasthou. Natuurlijk zit het in houding en overbelasting maar als het buigen van de elleboog daadwerkelijk de oorzaak van dit specifieke probleem is kan ik daar rekening mee houden. Misschien zou het bijvoorbeeld helpen als ik mijn ellebogen ondersteuning geef van een tafel of bureau of zo, maar als het probleem niet vanuit de elleboog ontstaat heeft het ook weinig zin om de oplossing van het probleem bij de elleboog te zoeken.
In elk geval bedankt voor je reactie en voor het meedenken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 4 mei 2020 21 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het buigen van de elleboog veroorzaakt geen schouderklachten. Het is toch echt de houding in het geheel

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 mei 2020 22 11
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB