Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 30 juni 2017 9 47
137 bekeken

Hallo,
Graag zou ik willen weten of het schadelijk is om dagelijks vitamine B3 (Nicotinezuur) 100mg te gebruiken.
Deze versie van B3 is de zogenaamde met flush. Ik neem B3 omdat ik er baat bij heb voor mijn zwaarmoedigheid die met name het heftigste is na het hebben van een orgasme (ben een man 45jaar). Ik heb het zogenaamde POIS syndroom, ik ben hier niet voor in behandeling, voorzover ik weet is hier ook nog geen remedie voor.
Ik gebruik verder ook een ander medicijn (op recept) pantoprazol (in verband met reflux).
Ook heb ik het syndroom van Gilbert (vastgesteld door arts).
Is het verstandig om door te gaan met het B3 preparaat, aangezien ik er baat bij heb, maar ook lees over mogelijke leverbeschadiging.
Graag advies, bedankt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 juni 2017 10 54
Privé antwoord

Vitamine B3 komt in twee vormen voor: nicotinezuur en nicotinamide. Van het gebruik van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend. Deze vorm wordt over het algemeen gebruikt in supplementen en verrijkte voedingsmiddelen. Nicotinezuur, dat daarvoor ook gebruikt mag worden, kan zorgen voor bloedvatverwijding in de huid (‘flushing’). Dit heeft geen ernstige gevolgen De bovengrens voor nicotiamide is gesteld op 900 mg. De bovengrens voor nicotinezuur is gesteld op 10 mg per dag. De B vitamines zijn wateroplosbaar en worden door het lichaam uitgescheiden en worden niet opgeslagen

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 30 juni 2017 17 25
Privé antwoord
Dank u voor uw antwoord. Het is me bekend welke vorm vitamine B3 aanneemt. Maar ik zou graag willen weten of de de versie die ik gebruik (nicotinezuur 100mg per dag) schadelijk is voor de lever wanneer ik hiervan 100mg per dag inneem. Aangezien deze hoeveelheid mij helpt bij mijn klachten. Ik vraag dit omdat ik dus naast mijn klachten (zwaarmoedigheid, en POIS Syndroom) ook het syndroom van Gilbert heb (minder goed werkende lever)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB