Voedselvergiftiging, maand later nog klachten

Reageren
Categorie:
0
0

Vandaag heb ik exact een maand lang last van klachten ten gevolge van een voedselvergiftiging. In de tussentijd heb ik twee maal de huisarts bezocht, maar ik maak mij nog zorgen.

In Griekenland traden op een avond plots hevige buikkrampen met waterige diarree op bij zowel mij als mijn partner. ‘s Nachts gingen de toiletbezoeken door en de volgende morgen ging ik zowat tegen het plafond van de pijn in mijn buik (qua intensiteit vergelijkbaar met de zenuwontsteking van mijn kies die ik eerder dit jaar gehad heb). Deze klacht had mijn vriend niet, enkel de diarree. Ik was niet in staat om naar een dokter te gaan, dus mijn vriend bracht een bezoek om wat medicatie mee te krijgen. Geen koorts, geen overgeven. Ik kreeg nifuroxazide en ciprofloxacin mee en heb beide kuren afgemaakt, mijn vriend niet. Na 4/5 dagen nam de diarree en de pijn af en dacht ik genezen te zijn. 3 Dagen later keerde de diarree terug, inclusief een algemeen ‘ziek’gevoel en zware hoofdpijn. Bij mijn vriend kende het eenzelfde verloop, maar dan minder intens en met minder (heftige) diarree. De week daarop genas hij en kon hij alles weer eten. Ik echter niet.

Het is voor mij inmiddels normaal om 5 keer op een dag naar de wc te gaan, vaak ook 10 keer. Dit varieert van brei tot soms waterig, van grote hopen tot een klein beetje. De diarree bevat dagelijks slijm, vandaag ook wat bloed. Lactose nuttig ik niet meer en suiker ook in veel mindere mate (voorheen was ik een echte zoetekauw). Op aanraden van de huisarts eet ik o.a. allinson volkorenbrood en elke dag bananen.

Bij het eerste huisartsbezoek kreeg ik een voorstel mee voor een ontlastingsonderzoek. Ze vermoedde vooral salmonella of anders E.colli. Dat onderzoek heb ik geweigerd vanwege de kosten (120 euro) en omdat mijn vriend diezelfde week genas (ik zou spoedig volgen, dacht ik). Anderhalve week later overlegde ik deze beslissing bij mijn huisarts. Zij zag geen ernst meer in de situatie omdat mijn vriend genezen was en adviseerde mij om nog 2 maanden te wachten. Mijn darmen waren immers altijd al wat gevoeliger geweest met spanningsklachten en zouden daarom meer tijd nodig hebben. Is de kans nu echt zo groot dat ik geen gevaarlijk type Salmonella of E.Colli in mij draag? Klinkt mijn ontlastingspatroon ook echt niet zo ernstig en zullen mijn darmen vanzelf weer genezen? Alvast bedankt…

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 13 september 2015 16 45
1037 bekeken
0
Ik heb hetzelfde, hoe is het bij je afgelopen?
(Anonymous at 22 december 2023 22 20)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk dat het toch langzaam tijd wordt voor een ontlastingsonderzoek.
Het verloop van een infectie, hoeft zoals blijkt, niet gelijk te verlopen bij iedereen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 september 2015 17 08
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]