0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Bart88
Gevraagd op 6 april 2019 19 15
113 bekeken

Goedenavond.

Ik heb mijn vriendin even gevingerd. Meteen na dat ik mijn voorvocht verwijderde van mijn penis van het trekken. Ik was nog niet klaargekomen, dit weet ik zeker! Nu zit zij niet aan de anticonceptie is dit een probleem.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 april 2019 19 17
Privé antwoord

Daar raakt ze niet zwanger door

Gemarkeer als spam
Geschreven door Bart88
Beantwoord door 6 april 2019 19 52
Privé antwoord

Dus ik hoef echt geen andere maatregels te treffen. Bijv. Map?
Ik ben er 100% zeker van dat ik niet gekomen ben. Misschien puur voorvocht aan de vingers. Maar ook dat lijkt me sterk. Ik heb het het een beetje afgeveegd. Misschien niet heel grondig.ik maak me gewoon druk omdat het haar meest vruchtbare dagen waren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 april 2019 19 53
Privé antwoord

Geen zorgen maken, niks aan de hand

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ik
Beantwoord door 8 april 2019 18 05
Privé antwoord

Van voorvocht kan je zwanger raken hoor.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 april 2019 18 53
Privé antwoord

Zitten er spermacellen in voorvocht?

Het is idd een eeuwig durende discussie met veel onduidelijkheid en daaruit voortvloeiend onzekerheid.

Puur biologisch gezien bevat voorvocht geen spermacellen.

Waarom dan toch iedere keer de waarschuwing?

1. Een zeer lage concentratie van levende zaadcellen wordt in sommige onderzoeken aangetroffen in het voorvocht van mannen, om onbekende redenen.

2. Niet iedere man is in staat het orgasme nauwkeurig genoeg aan te voelen. Dit heeft tot gevolg dat de ejaculatie al is gestart voordat de man het orgasme waarneemt. Dit is een veelvuldig voorkomend aspect vooral bij jonge onervaren mannen.

3. In de praktijk wordt tot 15-40% van de vrouwen uit paren die alleen met coitus interruptus ( voor het zingen de kerk uit)werken binnen 1 jaar toch zwanger. Bovenstaande redenen kunnen dus de oorzaak zijn.

vanuit de optiek van (seksuele) voorlichting is het handiger om aan te geven dat je ook van voorvocht zwanger kunt worden. Dat maakt het gemakkelijker, want als er voorvocht vrij komt (uit o.a. de klier van Cowper die ná de prostaat zitten) is een voorstadium van een orgasme en als je te laat bent dan komt de hele lading zaadcellen met het sperma naar buiten. De anticonceptiemethode "voor het zingen de kerk uit gaan" is vooral daarom onbetrouwbaar.

Dat is dus de reden waarom wij ) geleerd hebben dat er in voorvocht spermacellen zitten. Het is nl nauwelijks tot niet mogelijk vast te stellen of mannen het orgasme nou wel of niet tijdig aanvoelen.
Bovendien draagt het bij (hopen we dan maar) aan een bewustwording omtrent veilig vrijen om zo ongewenste zwangerschappen en SOA´s de baas te blijven.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB