Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 6 augustus 2017 18 22
43 bekeken

Hallo,

Ik heb afgelopen vrijdagavond/zaterdagochtend seks gehad, condoom is gescheurd en heb gister (zaterdag dus) smiddags de morning after pil ingenomen.. nu moet ik woensdag ongesteld worden als het goed is.. maar dat wil ik niet ( ga op vakantie enzo) . kan ik nu gewoon beginnen met de anticoneptie pil teslikken? Of moet ik wachten tot woensdag ? En zoja als ik hem woensdag pas neem nadat ik ongesteld ben geworden.. hoelang duurt het dan voordat ik niet meer ongesteld ben? .. sorry veel vragen?

Groetjes

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 augustus 2017 19 35
Privé antwoord

Omdat je de MAP hebt gebruikt, zul je even moeten afwachten wanneer je de bloeding gaat krijgen. En dat is dan niet je menstruatie,maar een doorbraakbloeding door de MAP. Je kunt op de eerste dag daarvan met de pil beginnen, maar je bent dan niet meteen beschermd. Pas nadat je de pil 1 week hebt genomen. Als je op de eerste dag van de bloeding die je nu krijgt met de pil start, wil dat niet zeggen dat de bloeding gaat stoppen.Hoelang de bloeding gaat duren zul je moeten afwachten. Je moet er sowieso rekening mee houden, dat wanneer je de eerste keer met de pil start, er nog onregelmatige bloedingen kunnen optreden.
Nu met de pil starten is zinloos. De bloeding die nu komt n.a.v. van de MAP kun je niet voorkomen of uitstellen. Je bent ook niet beschermd door de pil.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB