Answer Question
0
0

Ik ben een vrouw van 22 jaar en ben sinds twee jaar seksueel actief (met één partner). De pil gebruik ik niet (wel condooms). Nu vroeg ik mij af of het voor mij tijd is om een eerste gynaecoloogbezoek te regelen. Specifieke klachten heb ik niet en een zwangerschap staat niet op korte termijn in de planning. Is het voor jonge vrouwen in Nederland gebruikelijk om voor routinecontrole naar de gynaecoloog te gaan? Ik heb namelijk gelezen dat dat in andere westerse landen wel de normale gang van zaken is. Ik weet nu niet of ik de dokter om een verwijzing moet vragen of dat ze me dan raar aankijkt. Maar eerlijk gezegd zou ik het zelf wel fijn vinden om te weten dat alles ‘beneden’ in orde is. Of is dat overdreven? Bij voorbaat dank voor advies!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 8 december 2015 0 21
90 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is zeker niet overdreven. Maar wel minder gebruikelijk in Nederland dan in andere westerse landen. Maar dat heeft iets te maken met de kwaliteit van onze huisartsenzorg die hoger ligt dan in andere westerse landen. Dit soort onderzoeken worden ook door huisartsen gedaan.
Maat dat mag verder geen belemmering zijn om een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog die natuurlijk de vak-arts op dit gebied is

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 december 2015 2 00
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB