Answer Question
Categorie:
0
0

Situatie beschrijving:
Afgelopen tijd ben ik voor ontstekingen in mijn tepelhof 3 maal bij de huisarts geweest en heb ik steeds medicatie meegekregen. Eerst benzoylperoxide en adapaleen, aangezien de huisarts dacht dat dit door mijn acne werd veroorzaakt. Dit heb ik niet gesmeerd om verkleuringen van mijn tepelhof te voorkomen, de apotheek heeft mij dit ook afgeraden om te doen. Vervolgens heb ik 2 antibiotica kuren gekregen. De rode blaarachtige zwelling is nu weg en hoefde ik dus niet terug te komen (dit was 3 weken terug). Alleen voel ik nu nog steeds een flinke knobbel en komt er nog aan alle kanten vochtige pus uit en af en toe hele droge draderige pus. De grootste ontsteking heeft 4 “druk aflaat” openingen. De oudste ontsteking (5 à 6 maanden) heeft er zich 1 groot puskanaal gevormd, het ziet eruit als een geheeld piercing gat en groeit niet meer terug dicht. Op beide tepelhoven van mijn borsten zijn er samen in totaal 5 van zulke “gezwellen”. Ik durf dus niet echt terug te gaan naar de dokter.

Vragen:
1) Mag ik advies vragen aan de apotheker wat ik hier het beste op kan smeren en vervolgens aan de huisarts hierom vragen?
2) Wat wordt er in het algemeen van een apotheek verwacht in de ogen van een huisarts? (dan weet ik in het vervolg bij wie ik met welke vraag terecht kan)
3) Is het grof om aan te geven dat ik niet op slag een recept hoef, maar bv 2 dagen later, zodat de huisarts en de apotheek met elkaar kunnen overleggen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 30 april 2021 16 56
60 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Vraag 1, ja dat mag.
Vraag 2, een apotheek verstrekt de middelen die de arts voorschrijft. Als er onduidelijkheden over zijn of er komt een geneesmiddelen waarschuwing uit het systeem bij de apotheek, zal de apotheker contact opnemen met de huisarts om te overleggen
Vraag 3, of er overleg is of nodig is bepaald de apotheker cq de huisarts. De apotheker gaat echt niet bij elk recept overleggen met de huisarts.
De huisarts is de voorschrijvingsbevoegde arts en heeft dus de regie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 april 2021 17 36
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB