Answer Question
0
0

Al enige jaren gebruik ik 3 à 4 tabletten Lorazepam tegen angst en paniek. Ik kom daar goed de dag mee door. In het verleden 5 verschillende soorten antidepressiva gebruikt zonder resultaat. Ook ben ik 3 keer opgenomen geweest. De angst heb ik vanaf mijn twaalfde jaar, ben nu 64. Daarnaast veel ambulante behandelingen gehad en ook het alternatieve circuit is mij niet vreemd. Onlangs weer onder behandeling van een psycholoog geweest en een psychiater. De psychiater wil mij wederom aan de antidepressivum hebben en stoppen met Lorazepam en een opname in een kliniek voor vier maanden. Ik heb dit geweigerd. Nu kreeg ik vanochtend bericht van mijn huisarts dat deze vanaf volgend jaar de Lorazepam niet meer voor gaat schrijven. Hij zal dit ongetwijfeld mogen. Maar een goed alternatief is er voorlopig niet. Geen Lorazepam gaat ten kosten van de ‘kwaliteit’ van mijn leven m.i. Is er een alternatief zonder een antidepressivum want dat is wat ze willen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 september 2020 16 45
253 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heeft de huisarts ook een duidelijke reden/verklaring gegeven waarom hij niet meer wilt voorschrijven?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 september 2020 17 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Huisartsen en psychiater zijn erg tegen het gebruik van kalmerende medicijnen omdat ze zegge volgens het boekje dat je er steeds meer van nodig het. Mijn huisarts kan zien dat ik al jaren op dezelfde dosering zit. Eerder verlaagde ze de dosering zonder overleg waardoor er meer onrust. Het liefste schrijven ze een antidepressivum voor.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Fairfield
Beantwoord door 28 september 2020 19 01
Precies dezelfde ervaring.. al jaren dezelfde doses lormetazepam werkt perfect en ineens.. andere huisarts.. de helft, zonder overleg en Anamnese! Zit nu niet lekker meer in mijn vel!!
( Annie A. at 17 december 2021 22 49)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik zou dan toch maar eens het gesprek met de huisarts aangaan. Ook bij antidepressiva zie je vaker dat de doseringen na verloop van tijd opgehoogd moeten worden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 september 2020 19 32
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank je voor jouw reactie. Ik heb inderdaad een gesprek aangevraagd. Ben benieuwd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Fairfield
Beantwoord door 28 september 2020 19 38
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB