0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 24 januari 2017 15 44
271 bekeken

Dag allemaal,
Ik ben 19 jaar en ik heb de laatste 6 weken een soort pijn. Het zit aan de rechterkant in mijn achterhoofd (tussen mijn nek en achterhoofd) . Het is een soort doffe pijn die zeer storend is. Mijn hele rechter hoofd voelt ook ietsjes anders (voller ofzo). Dit is ontstaan nadat ik mij zorgen maakte over een presentatie die ik moest doen.

Ik ben ermee naar de huisarts geweest, want ik maakte mij er erg zorgen over. Ik moest een hoofdpijn dagboek bijhouden. Daaruit heeft hij geconstateerd dat het spanningshoofdpijn kan zijn.
Ik heb inderdaad ook ontzettend veel stress met van alles. Voornamelijk dus de zorgen van die pijn wat als een soort cirkel werkt. Pijn>zorgen>stress>pijn>zorgen enz. Van de huisarts moet ik nog even afwachten tot de stress periode een beetje voorbij is. En kijken of ik er dan nog last van heb.

Toch na het bezoek maak ik mij nog steeds zorgen. Want het is geen spier die zeer doet, het is ook niet echte hoofdpijn. Het zit echt in mijn nek/achterhoofd. Ik kan ook nauwelijks uitleggen hoe de pijn is. Ik ga steeds meer denken dat het iets ernstigs is.

Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Ik denk dat het ook slim is om erbij te zeggen dat ik de hele dagen achter de computer zit. Ik let wel erg op mijn houding.
Groetjes

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 januari 2017 18 25
Privé antwoord

Alle factoren voor spanningshoofdpijn zijn dus aanwezig. Het heet ook spanningshoofdpijn en niet spanningsspierpijn. Ik denk toch dat je klachten een gevolg zijn van spanning/stress en houding.(hele dagen achter de computer)

Dag Tandor, bedankt voor je reactie. Ik zie dat je op meer berichten reageert. Top bezig! En ja het is inderdaad het meest voor de hand liggend. Mocht het na de stressperiode aanhouden ga ik zeker nog eens naar de huisarts.
(Bezorgd persoon at 24 januari 2017 18 46)
Gemarkeer als spam
Geschreven door bezorgde jongen
Beantwoord door 25 januari 2017 1 14
Privé antwoord
Hey bezorgd persoon , ik heb ongeveer hetzelfde als jouw maar bij mij is het vooral aan mijn voorhoofd en dan soms tussen achterhoofd en nek. Ik heb er nu al een maand last van , zit nu ook al een maand in de blok. Ik ben er ook mee naar de huisarts geweest omdat ik ook dacht op iets ergers maar die vertelde mij ook dat dit spanningshoofdpijn is . En ook dat het van mijn nek kan zijn door het blokken. Omdat je nekspieren in contact staan met je spieren dir over je hoofd liggen. Ik ben op aanraden al naar de kinesist geweest 2 keer maar zonder verbetering , de hoofdpijn komt elke dag weer. Ik hoop dat hij weggaat na deze laatste week blok , dat het geen symptoom is van iets anders. Ik draag ook een bril en mijn ouders denken dat het daar aan ligt. Maar ik weet het niet ik kan alles nog wel lezen van op verre afstand, maar misschien moeten mijn ogen dit constant scherp stellen waardoor ik koppijn heb.
Hee bezorgde jongen, Vervelend dat je hier ook last van hebt. Ook ik voel het wel eens in mijn voorhoofd. Heb je het door je hele hoofd of ook maar aan 1 zijde? Beide stress en dezelfde klachten. Wijst toch steeds meer naar spanningshoofdpijn inderdaad. Het zou ook kunnen liggen aan je zicht ja. Heb ik zelf ook eens aan gedacht. misschien moet je eens naar een opticien op het weer eens te laten controleren? Als het na mijn studie over is, zal ik hier weer eens een bericht plaatsen.
(Bezorgd Persoon at 25 januari 2017 13 12)
Bij mij is het echt in het midden van mijn hoofd. ik zal er ook opletten na mijn examens vrijdag of er verbetering is. Anders ga ik eens naar mijn opticien en arts. Ik heb vandaag wel eens heel lang uitgeslapen en meteen even buiten gaan zitten, en de druk was veel minder. dus misschien dat het ook van de vermoeidheid is van het studeren. Heb nog niet veel geslapen de afgelopen 2 weken haha en dan de stress voor de examens. Nog veel succes met je studies ?
(bezorgde jongen at 25 januari 2017 19 47)
Bedankt! Jij ook succes. Ja ik merk ook dat als ik rust neem dat het afneemt. Na de studie veel rusten dus haha. Hee bedankt voor het reageren!
(Bezorgd Persoon at 25 januari 2017 22 51)
Geen probleem ? inderdaad ik heb geluk dat 2 weken kan rusten ? en hopen op geen buizen maar ook zeker hopen dat het niets ernstig is.
(bezorgde jongen at 26 januari 2017 0 38)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Fedsie
Beantwoord door 20 maart 2020 7 47
Privé antwoord

Hallo,

Ik heb dus precies het zelfde. Nek/achterhoofd pijn. Bij mij komt het ook door de stress, wat al maanden gaande is.
Huisarts heeft me doorverwezen naar de fysio, maar heb uiteindelijk toch gekozen voor een Chiropratie (veel goeie verhalen over) .
Ben nu op dit moment bij ze in behandeling.
Dus even afwachten of ik er dan vanaf kom.

Sterke!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB