Answer Question
0
0

Mogen artsen of ziekenhuizen illegalen die in een levensbedreigende situatie zitten weigeren? Ook als degene die ze aan wil melden voor eenmalig passantenbezoek de kosten van het consult en medicatie wil betalen? Dit is bij mij gebeurd. Deze persoon zijn situatie verslechterd met de dag. Wat kan ik doen? De dokterspost in het ziekenhuis heeft hem ook weggestuurd,want ze willen een verwijzing van de huisarts zien en het is niet de bedoeling dat mensen op eigen houtje komen,want daar is de eerste hulp niet voor bedoeld zeggen se. Is dit niet tegen de eed van Hippocrates of geldt deze in deze moderne tijd niet meer? Geeft u me aub raad? Ik ben bang dat deze persoon komt te overlijden als hem geen hulp wordt geboden.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 4 december 2017 16 49
88 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De persoon moet zich als passant bij een huisarts melden. Dee kan eventueel met spoed naar de SEH verwijzen. Er zijn veranderde regels voor het bezoeken van de spoedeisende hulp. Die gelden niet alleen voor illegalen maar voor iedereen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 december 2017 17 42
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dankje voor je antwoord. Ik heb hem een slaapzak gegeven ivm de kou aankomende week en extra warme kleding. Een vriendin zei dat als hij op straat flauwvalt mensen geen ambulance voor hem durven bellen omdat ze bang zijn dat de kosten ook op hen verhaald gaan worden.Waar staan de veranderende regels omschreven?

Gemarkeer als spam
Geschreven door B.
Beantwoord door 4 december 2017 18 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat zijn regels die zijn vastgelegd o.a. in de zorgverzekeringswet. Maar dat is al zeker een jaar van toepassing dat je allen nog maar naar de SEH kunt op verwijzing van de huisarts/huisartsenpost, behalve als het echt spoedeisende gevallen zijn waarbij een ambulance wordt ingeschakeld. Bij spoedgevallen worden de kosten van de ambulance nooit verhaald op een beller. De persoon in kwestie kan zich ook bij het Leger Des Heils melden… voor onderdak maar ook voor het inschakelen van medische hulp

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 december 2017 18 52
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel erg bedankt voor het antwoord nogmaals. Leger des Heils of andere organisaties kunnen/ willen hem geen structurele hulp bieden omdat hij statenloos is en het beleid is aangescherpt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door B.
Beantwoord door 4 december 2017 18 59
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB