Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anno
Gevraagd op 17 januari 2019 21 43
51 bekeken

Hallo. Ik ben 19 jaar en slik al 3 jaar de pil. Nu ben ik hem vorige maand in de laatste week vergeten in te nemen. Ik las toen dat een van de mogelijkheden was om de stopweek over te slaan. Ik heb besloten dit te doen. Vandaag (week 1, dag 5) kwam ik erachter dat ik hem misschien vorige maand ook in week 2 (wegens een reis van 25 uur) ben vergeten. Vorige maand is mijn vriend 1 keer in mij gekomen (in week 2). Nu weet ik niet zeker of ik hem 4 (of 7) dagen geleden heb in genomen wegens verhuizing. Het is dus helemaal niet zeker of ik hem ben vergeten afgelopen maand en hoevaak dat dan zou zijn geweest. Ik ben alleen heel erg bang om zwanger te raken en de abortus pil kan worden gegeven tot 9 weken na de eerste dag van de ongesteldheid en dat zou betekenen dat nadat mijn strip ophoud ik maar 1 week de tijd heb om uit te vinden of ik ongesteld word en deze pil te halen. Vandaar nu mijn vraag of ik op dit moment , in week 1, Zou kunnen stoppen met het slikken van de pil en dus een stopweek in te lassen. Zo ja krijg ik dan gelijk mijn ongesteldheid? En ben ik als ik daarna weer de pil ga slikken gelijk beschermd?
Mvg anoniem

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anno
Beantwoord door 17 januari 2019 22 10
Privé antwoord
Ik herriner me net dat de pil die ik zou zijn vergeten vorige week ik week 3 (de eerste pil in mijn verhaal) ik die 13 uur nadat ik hem in had moeten nemen alsnog in heb genomen. Ik zou dus in totaal 3 pillen zijn vergeten. En ik ben dan nu op dag 1of 2 van de nieuwe pil strip . er zouden dan 2 pillen in week 3 (aan het begin en einde van week 3 van vorige maand) vergeten zijn en 1 pil in week 2. Wat kan ik nu het beste doen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 januari 2019 23 37
Privé antwoord

Het is een verwarrend verhaal…
Als je een pil vergeet in week 2 van de strip, is dat geen probleem. Als je een pil vergeet in de derde week van de strip, kun je ofwel meteen een stopweek inlassen, of doorgaan met een nieuwe pilstrip zonder stopweek. je moet de pil dan minimaal 7 dagen achter elkaar nemen voordat je een stopweek kunt houden. Je bent en blijft gewoon door de pil beschermd

Gemarkeer als spam
Geschreven door anon
Beantwoord door 18 januari 2019 17 52
Privé antwoord
Ik denk dat je niet beschermd was. De pil vergeten in week 2 is niet erg. 1 pil vergeten in week 3 ook niet, mits je nog zeker 7 dagen doorslikt of onmiddellijk een stopweek houdt. Jij hebt voor het eerste gekozen, maar ipv 7 dagen goed te slikken, ben je wéér een pil vergeten voor je 7 dagen de pil goed geslikt had en was je dus niet veilig. De abortuspil kan je niet zomaar even “gaan ophalen”. Je moet hiervoor naar een abortuscentrum + een verplichte bedenktijd van 5-6 dagen voor je hem krijgt. Ga hier niet zo licht over aub
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anno
Beantwoord door 18 januari 2019 22 20
Privé antwoord
De abortus pil zou zijn op het moment dat ik zwanger zou zijn geraakt. Ik ben namelijk een 19 jarige student die geen kind kan grootbrengen. Wat u zecht klopt dat ik hem 7 dagen door had moeten slikken en dat niet juist heb gedaan. Wat kan ik nu het beste doen? Mijn strip afmaken en een stopweek inlassen of iets anders? Ik kan hierover niets op intnet vinden.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 januari 2019 23 11
Privé antwoord

zoals ik al schreef:

Als je een pil vergeet in week 2 van de strip, is dat geen probleem. Als je een pil vergeet in de derde week van de strip, kun je ofwel meteen een stopweek inlassen, of doorgaan met een nieuwe pilstrip zonder stopweek. Je moet de pil dan minimaal 7 dagen achter elkaar nemen voordat je een stopweek kunt houden. Je bent en blijft gewoon door de pil beschermd.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB