Zwarte olijven uit blik

Reageren
0
0

Hallo,

Ik ben vrouw en 19 jaar.
Het is vandaag maandag.
Ik heb zojuist rond de 8 zwarte olijven zonder pit gegeten. (Vanuit de Jumbo)
Deze kwamen uit een geopend blik wat sinds afgelopen zaterdagavond/zondagnacht in de koelkast is beland.
Op het blik staat dat je de olijven niet in het blik moet bewaren. Dit zag ik zojuist na het eten van de olijven.
Ik heb de reden opgezocht en kwam uit bij het feit dat je nooit voedsel in blik geopend in de koelkast moet bewaren vanwege tinopname van het voedsel… Nu ben ik bezorgd en bang dat er gevolgen op mijn gezondheid zijn. Is dit mogelijk?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 7 maart 2016 19 12
165 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Vroeger werden blikken inderdaad gecoat met tin. Tegenwoordig is het vaak een op epoxy gebaseerde kunststof. Het zal zo’n vaart niet lopen. Bij geopende blikken kan er wel roestvorming ontstaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 7 maart 2016 19 20
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]