Een gezonde vagina met voeding
Een gezonde vagina met voeding

Een gezonde vagina is belangrijk en natuurlijk gaan we bij serieuze problemen naar onze huisarts, maar er zijn ook een aantal voedingsmiddelen die wellicht voor verlichting kunnen zorgen bij jeuk, of krampen of droogte…..

Voeding voor een gezonde vagina

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zitten vol vitamine A en zijn dus bijzonder goed voor mensen die nachtblind zijn. Maar het zorgt ook voor een gezonde vaginawand en de baarmoederwand. Een ander bijkomend voordeel is dat de productie van hormonen geprikkeld wordt en dat komt de libido ten goede.

Pure veenbessen

Deze bessen hebben een hoge zuurgraad die het gevecht aangaan met bacteriën en infecties zoals bij een blaasontsteking. Maar let wel op dat het pure veenbessen zijn en niet een fles want dit zou wel eens averechts kunnen werken door de suiker die er in deze drankjes zit.

Spinazie, snijbiet en boerenkool

De groentes spinazie, snijbiet en boerenkool staan er bekend om dat ze het bloed zuiveren, wat de algehele bloeddoorstroming verbetert. En een betere bloeddoorstroming zorgt er voor dat de vagina gevoeliger wordt voor stimulatie.

Soja

De vagina heeft ook baat bij soja. In soja komt fyto-oestrogenen voor en die zorgen ervoor dat de vagina vochtig is en daardoor is er veel minder kans op scheurtjes en droogte.

Avocado

Avocado’s zijn voor heel veel dingen in ons lichaam goed maar in avocado’s zitten ook de gezonde vetten die er voor zorgen dat de vaginawanden gezond blijft. Tevens bevatten avocado’s veel vitamine B6 en een mooi kaliumgehalte wat positief werkt op onze libido.

Oesters

Iedereen heeft wel eens horen zeggen dat oesters een sterk libido verhogend werkt. Of dat echt zo is dat is wetenschappelijk nog niet bewezen. Wat men wel weet is dat oesters erg veel zink bevatten. Zink zorgt ervoor dat de cyclus regelmatig is/blijft en gaat droogte en jeuk tegen. Wie voor de goedkopere variant wil gaan kan ook amandelen en pompoenzaadjes kopen.

 

Bron: Woman & Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *