Hier is visolie goed voor
Hier is visolie goed voor

Je hebt waarschijnlijk vaak gehoord dat omega 3 goed voor je is. Dit vind je onder andere in vette vis of in walnoten. Als je dat allebei niet tot nauwelijks binnenkrijgt, is het, zeker op latere leeftijd, verstandig om visolie bij te slikken. Visolie is namelijk goed voor de volgende dingen.

Gezichtsvermogen

In omega 3 bevindt zich het vetzuur DHA. DHA speelt een belangrijke rol bij de opbouw van het netvlies. Op dagelijkse basis heb je hier 250 mg van nodig. Om ook op latere leeftijd een goed gezichtsvermogen te behouden, is het een goed idee om regelmatig vette vis te eten, of visolie bij te slikken.

Hart- en bloedvaten

Het is nog niet helemaal zeker hoe omega 3 bijdraagt aan de gezondheid van het hart, maar er is wel al een verband gevonden tussen het herstellend vermogen van het hart, de hartfunctie en het verlagen van een te hoge bloeddruk en het slikken van omega 3. Wederom een goed idee om op latere leeftijd op je inname van omega 3 te letten dus, aangezien hart- en vaatziekten onder mensen op leeftijd een echte boosdoener zijn.

Mentale gesteldheid

We vertelden eerder al dat omega 3 het vetzuur DHA bevat. Dit vetzuur draagt niet alleen bij aan de opbouw van het netvlies, maar is ook een belangrijke bouwstof van hersenweefsel. Omega 3 kan bijdragen aan goedfunctionerende hersenen en houdt het geheugen in conditie. Daarnaast kan een tekort aan omega 3 ook voor sombere gevoelens zorgen. Belangrijk om dat op peil te houden dus!

Cholesterol onder controle

Visolie is het populairste supplement om het cholesterolgehalte op peil te houden. Het vetzuur DHA is een echte alleskunner en is ook in staat om de triglyceriden in het bloed, ofwel het vet in je bloed, in balans te houden. Mensen met een verhoogde cholesterol hebben daarom, om vervelende hartklachten te voorkomen, vaak baat bij wat extra visolie.

Hormoonbalans

We hebben het al gehad over het vetzuur DHA, maar ook het vetzuur EPA, dat in visolie zit, heeft gunstige invloed op ons lichaam. Dit is vooral de reden dat veel dames kiezen voor het slikken van wat extra visolie. EPA staat er namelijk om bekend dat het de hormoonbalans onder controle kan houden. Op die manier kan visolie ondersteunend werken voor dames in de overgang of dames met een vrij heftige menstruatie en bijkomende klachten. Ook wordt visolie veel geslikt door vrouwen tijdens hun zwangerschap. Vergeet niet dat een supplement altijd een aanvulling op, en nooit een vervanging van een gezond dieet is. Naast het slikken van visolie als supplement, is het belangrijk dat je een gezond dieet aanhoudt met gezonde (plantaardige) vetten en andere voedingsstoffen uit de schijf van vijf.

– Partnercontent –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *