De Apotheek
Huisarts medewerkers

Bij een apotheek kunt u zowel medicijnen op recept verkrijgen als vrij verkrijgbare medicijnen. De apotheker zal er op toezien dat u de juiste medicijnen mee naar huis krijgt, dat deze geen wisselwerking hebben met andere medicatie en u voldoende geïnformeerd bent over het gebruik. Voor advies over uw gezondheid, een gezondheidsklacht of een geneesmiddel kunt u ook bij de apotheek terecht.

Inschrijven bij een apotheek

U kunt bij iedere apotheek in Nederland terecht voor medicijnen. Wel is het raadzaam om u in te schrijven bij een apotheek in de buurt. De apotheker houdt namelijk een dossier bij waarin staat beschreven welke medicijnen u gebruikt. Een van de taken van een apotheker is de bewaking van het medicijngebruik. Bezoekt u verschillende apotheken dan zullen uw gegevens niet volledig zijn. Mocht u toch bij een andere apotheek medicijnen halen, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens een vakantie, geef dit dan door aan uw eigen apotheek. Zij kunnen uw dossier dan bijwerken.

De ApotheekVan recept tot medicijn

De uitgifte van medicijnen is een secuur werk. Uiteraard is het van groot belang dat u het juiste, door de arts voorgeschreven, medicijn mee naar huis krijgt. Daarnaast is het de taak van de apotheker om zeker te zijn dat het voorgeschreven medicijn geen wisselwerkingen uitlokt met eventuele andere medicijnen die u slikt. Het volledige traject van recept tot medicijn is in beeld gebracht op de patiënten website van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Voor meer informatie over medicijnen en de apotheek kunt u kijken op www.apotheek.nl.

Medicijnen laten bezorgen door de apotheek

Apotheken bezorgen medicijnen gratis aan huis als hiervoor een goede reden is. Bijvoorbeeld wanneer u slecht ter been bent. Meer informatie over het bezorgen van medicijnen kunt u verkrijgen bij uw apotheek.