Een afspraak maken bij de huisarts.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met uw huisartsenpraktijk. Vaak kunt u al dezelfde dag terecht. Wanneer u denkt dat uw klachten enige spoed hebben is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in de ochtend te bellen.

Het kan zijn dat de doktersassistente vraagt naar uw klachten wanneer u belt voor het maken van een afspraak. Op die manier kan zij de afspraak zo goed mogelijk inplannen. De doktersassistente heeft net als de huisarts beroepsgeheim. De informatie die u doorgeeft zal dus vertrouwelijk worden behandeld.

Sommige huisartsenpraktijken hebben ook een inloopspreekuur. Voor dit spreekuur hoeft u uiteraard geen afspraak te maken.

Hoelang duurt een afspraak bij de huisarts?

Een afspraak bij de huisarts duurt ongeveer tien minuten. Wanneer u meerdere klachten wilt bespreken, of iemand mee neemt naar de afspraak, heeft u misschien meer tijd nodig. Geef dit aan bij het maken van de afspraak. De assistente kan dan voldoende tijd voor u inplannen.

Kan de huisarts bij mij thuis langskomen?

Wanneer u vanwege uw gezondheidsklacht(en) niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de huisarts bij u thuis op visite komen. Het niet hebben van vervoer naar de praktijk is echter geen reden voor een huisarts om visite aan huis af te leggen.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op het gesprek?

Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek goed op een rij te hebben wat uw klachten zijn en wat u van uw huisarts verwacht. Zet uw klachten en vragen op papier en neem dit mee. Op die manier kan de huisarts u het beste helpen.

Iemand meenemen naar het gesprek

Tijdens een bezoek aan de huisarts kan er veel informatie op u afkomen. Het is belangrijk dat u alles goed begrijpt, de huisarts zal dat ook aan u vragen. Soms kan het handig zijn om iemand mee te nemen. Zo hoeft u zich tijdens het gesprek geen zorgen te maken dat u iets vergeet te onthouden of te vragen. Als u iemand meeneemt naar het gesprek, geef dit dan van te voren aan bij de assistente. Zij kan hier dan rekening mee houden bij het inplannen van uw afspraak.