Hoe vind ik een goede huisarts?

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij een goede huisarts. Hij is immers uw eerste aanspreekpunt wanneer u gezondheidsklachten heeft. Daarnaast heeft hij de coördinatie over alle andere zorg die u ontvangt. Hoe u een huisarts vindt die bij u past, leest u hieronder.

NHG-Praktijkaccreditering

Om te beginnen kunt u nagaan welke praktijk bij u in de buurt een NHG-Praktijkaccreditering heeft. Een praktijk met dit certificaat moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de praktijk aan de voorwaarden voldoet die aan het certificaat gesteld zijn.

Vraag het uw verzekeraar

Uw verzekeraar kan u helpen bij het zoeken naar een geschikte praktijk. Sommige verzekeraars bieden ook een online zoekmachine aan waarin de ervaringen van patiënten zijn opgenomen. Zo kunt u een gegronde keuze maken.

Goede huisartsGespecialiseerde praktijk

Tegenwoordig specialiseren steeds meer praktijken zich op een bepaald gebied. Vraag hiernaar bij de praktijk in uw buurt. U kunt de keuze voor een praktijk dan afstemmen op uw eigen zorgbehoefte.

Ervaring van andere patiënten

Op internet is veel informatie te vinden over de ervaringen van patiënten bij huisartsenpraktijken. Bijvoorbeeld via Zorgkaart Nederland. U kunt natuurlijk ook mensen uit uw omgeving vragen naar hun ervaringen.