Tijdelijk een traplift nodig? Kies ervoor een traplift te huren
Tijdelijk een traplift nodig? Kies ervoor een traplift te huren

Ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor je zomaar op skivakantie je been kan breken of tijdens een voetbalwedstrijd door je enkel kan gaan. Het revalidatieproces kan in zulke gevallen langer duren dan je hoopt en maakt je afhankelijk van je omgeving.

Zo kun je mogelijk tijdelijk niet op de bovenverdieping slapen of moet je met de auto naar vrienden gebracht worden voor een avondje gezelligheid. Herken jij je in deze situatie? Mogelijk heb je dan veel baat bij een tijdelijke traplift.

Is een traplift alleen geschikt voor ouderen?

Wie aan een traplift denkt, denkt vaak dat deze alleen bedoeld is voor ouderen. Ouderdom komt immers met gebreken, waardoor veel ouderen een traplift installeren langs hun trap. Op die manier verklein je het valgevaar en kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Desondanks is het niet gezegd dat jonge mensen geen gebruik kunnen maken van een traplift, als zij daarmee gebaat zijn. Zo kun je tijdelijk een traplift huren als je aan het revalideren bent van een ongeluk of ongelukkige val. Ook is een traplift dé uitkomst voor jongeren in een rolstoel, omdat zij met een plateautraplift zelfstandig de trap op en af kunnen.

Waarom een traplift huren in plaats van kopen?

Als je een traplift nodig hebt, heb je keuze uit een groot assortiment aan trapliften. Een nieuwe traplift kopen kan echter een dure aangelegenheid zijn en is in veel gevallen niet nodig. Wie immers aan het revalideren is van een gebroken been, zal op den duur weer kunnen lopen en geen traplift meer nodig hebben om op de eerste verdieping te kunnen komen. Een traplift huren is in dat geval een goed alternatief, waarbij je tijdelijk een beroep doet op een traplift. In tegenstelling tot een gekochte traplift kun je de gehuurde traplift na gebruik weer inleveren bij de leverancier. Je kunt een traplift bovendien eenvoudig te demonteren van de muur, waardoor het bij uitstek geschikt is voor tijdelijk gebruik. Heb je echter een traplift langer dan twee jaar nodig? Overweeg dan wel om een nieuwe traplift te kopen met het oog op het kostenplaatje.

Tijd om aanbieders te vergelijken

Ga jij een traplift huren in plaats van kopen? Dan is het aan te raden om aanbieders van trapliften met elkaar te vergelijken. De ene traplift is de andere namelijk niet, waardoor de trapliften van de ene aanbieder aantrekkelijker kunnen zijn dan de trapliften van een ander. Let bijvoorbeeld op de functies van de traplift, de prijs, de afmetingen en de mogelijkheid om de traplift in te klappen. Zo kies je altijd de traplift die het beste bij jou en jouw trapsituatie past!

 

– Partnercontent –