Aanvallen van vermoeidheid, verhoging, grieperig gevoel, kortom vervelend als er niks gevonden wordt!

Reageren
0
0

Eigenlijk komt het hier op neer.
Ik loop al jarenlang met uiteenlopende lichamelijke klachten. Kom gemiddeld 13 keer per jaar bij de huisarts, werd voor mijn gevoel steeds minder serieus genomen, maar door een overstap naar een andere huisarts, heb ik sinds kort pas het gevoel serieuzer te worden genomen. Maar het feit blijft gewoon dat ik niet voor me lol naar de huisarts ga, maar werkelijk klachten ondervind op lichamelijk gebied en dan maakt het extra teleurstellend dat er nooit iets in mijn bloed gevonden werd. Of dat ik nooit serieus genomen werd in de klachten die ik had.

Ik ben nu hier omdat het mooiste resultaat zou zijn als er meer bekend wordt over de oorzaken van mijn klachten, of het nou een naam krijgt of niet en dat ik de bezoeken van de huisarts terug kan dringen naar een normaal aantal bezoekjes. En vooral meer te weten kom over de aandoeningen die wel al een naam hebben zoals de paar maanden geleden vastgestelde fybromyalgie. Die fybromyalgie overheerst de grote meerderheid aan lichamelijke klachten die ik heb, maar zelf moet ik blijkbaar maar uitzoeken wat het precies is of hoe ik ermee om moet of kan gaan. Ik ben 28 jaar met deze vastgestelde aandoening, omdat ze niks kunnen vinden, maar ik mis de tools om ermee om te gaan of iets in die richting.
Naast de lange waslijst van de klachten van de fibromyalgie heb ik ook nog andere klachten wat mij dagelijks in de weg zit en ik mijn vinger niet op kan leggen.

Ik heb iets langer als een jaar last van aanvallen gepaard met moeheid, sufheid, duizeligheid, opgezette klieren in mijn hals en temperatuurverhoging. Voorheen enkel savonds, tegenwoordig gebeurt het elk moment. Het geeft plotseling gewoon een grieperig gevoel die uit het niets kan opzetten. Of ik op vakantie ben, uit eten ben, of gewoon thuis op de bank zit, het gebeurd overal.

Vorig jaar november tijdens onze vakantie op Lanzarote was het goed te merken. Tijdens het uit eten gaan, kwam er zo’n aanval waardoor ik er gewoon ziek uit zag. En dat gebeurde die vakantie vaker dan 1x. Vanaf die tijd ben ik er meer op gaan letten.

Afgelopen jaar veel bloed onderzoeken gehad, maar daar is niets op uitgekomen. Ondertussen, omdat er niets gevonden kan worden neig ik zelf naar het Chronische vermoeid syndroom, maar aan de andere kant moet er toch iets kunnen zijn waardoor het kan komen. Zou een allergietest kunnen helpen, heb ik misschien een suikerintolerantie of een andere allergie waar we op zouden kunnen testen. Of zijn er andere onderzoeken/ziektes/aandoeningen waarvan u denkt, goh daar kunnen we nog naar kijken.
Een andere mogelijkheid wat misschien parten speelt is mijn slaapritme die ik niet onder controle kan krijgen. Als ik geen Melatonine inneem is de kans heel groot dat ik niet de slaap kan vatten, omdat in slaap komen een groot issue is bij mij. Lange tijd 1mg melatonine geslikt, maar dat werkte ook niet bepaald goed. Een paar maanden 3mg melatonine geprobeerd, en qua slapen werkt dat ideaal, alleen wordt ik te vaak laat wakker en hoor ik mijn 12 wekkers niet eens. Ook melatonine kun je toch nakijken of je hersenen wel voldoende aanmaakt?

Het opstaan sochtends, maakt niet uit of ik wel of geen melatonine ingenomen heb, is gewoon verschrikkelijk bij mij, dat is ook al sinds een lange tijd zo. Ik sta heel moe op, ben misselijk, duizelig, gevoel van omvallen en dan moet ik zeg maar de auto instappen en naar me werk rijden wat in die toestand ook geen prettig idee is. Overdag blijf ik merendeel moe, en pas savonds eigenlijk voel ik me beter en fitter.

Wat er dan afgelopen week bij kwam is dat ik afgelopen donderdagavond ineens last kreeg van blaasklachten met veel pijn die nacht. Vrijdag meteen naar de dokter gegaan, urine laten onderzoeken, maar daar kwam niets uit. Omdat mijn klachten overeen kwamen met een blaas en prostaatontsteking toch maar antibiotica kuur gehad, maar het feit dat er weer niets gevonden werd in mijn urine voelde toch weer als een teleurstelling. De klachten zijn nu ietsjes verminderd, maar sindsdien heb ik het de hele dag door koud met koude rillingen, moeheid aanvallen gaan ook door,

Qua temperatuur heb ik mijn hele leven laag gezeten. Mijn normale temperatuur lag altijd tussen de 35.5 en 36.0. Met die wetenschap en de aanvallen die ik heb is 37.4 voor mij gewoon verhoging, omdat ik me door de moeheid, sufheid, en duizeligheid gewoon ellendig voel.

En als laatste zit ik gewoon heel erg met het levensverhaal van mijn oom in me hoofd. Mijn oom heeft 2 jaar geleden zelfmoord gepleegd op zijn 53ste. Vanaf zijn 18e tot aan zijn dood heel veel lichamelijke klachten ondervonden, maar er werd nooit iets erkends in die zin gevonden. Uiteindelijk kreeg hij net als ik, de etiketten opgeplakt als, Fibromyalgie, Syndroom van Tietze, Prikkelbare Darm Syndroom, Chronische Vermoeidheid Syndroom en ga zo nog maar even door. Ik word al 10 jaar vergeleken met mijn oom in de zin dat ik constant last heb van lichamelijke klachten, maar vooral omdat er ook niets gevonden word. Door dit verhaal ben ik wel gewoon van binnen heel erg bang dat ik dezelfde klachten heb en zal krijgen als mijn oom. Ik ben nu nog 28 jaar en ik wil niet eindigen zoals hij. Ook daarom zit ik hier. Om serieus genomen te worden en vooral lichamelijk mijn leven op de rit te krijgen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Skandu1989
Gevraagd op 31 oktober 2017 21 59
11138 bekeken
0
Mijn dochter heeft net hetzelfde als u, ze is 27 jaar, ze is altijd wel een gevoelig kind geweest, als baby al allergieën en darm en maagproblemen, rond de puberteit kwamen dan geleidelijk meer klachten bij, zoals jij ze omschrijft, ik denk dat het je lichaam zelf is die wat zwak is, want mijn dochter is wel sterk van karakter, huilde niet snel bij pijn, kan veel verdragen van pijnen t.o.v. Mijn andere dochter. Een hele harde werker. Misschien heeft ze gewoon een heel delicaat gestel en zou eigenlijk bijna niet moeten werken, wij zitten in een maatschappij waar je maar moet gaan en gaan. Misschien zou het beter voor haar zijn als ze heel rustig kon doen. Dit is hoe ik mijn dochter ken en denk dat het zo is.
(Anoniem at 22 mei 2022 13 02)
0
Lees net deze berichten ,ik heb hetzelfde ,pijn in m'n ribben drukkend gevoel op de borst. Een zwaar griep gevoel pijnlijke botten. En er is niet geconstateerd. Mijn huisarts onderzoekt me niet eens en word door gestuurd, ben bij de mdl arts geweest, en niets gevonden en de klachten worden dagelijks erger,slapen gaat ook moeizaam en kom beroerd m'n bed uit,ik weet niet waar ik het zoeken moet en word er depressief van omdat er geen diagnose gesteld word ,en daarom kan ik het geen plekje geven.
(Anoniem at 1 november 2022 16 51)
0
Ik lees je en heb op alle maar dan ook alle vlakken NET hetzelfde!
(Anonymous at 3 februari 2024 23 53)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een heleboel. Om te beginnen maar eerst een een paar dingen uitsluiten. Doe eens de volgende testen:
https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 oktober 2017 22 16
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ga niet de uitslag ontkennen, maar ik weet niet of ik de uitslag van deze testen zodanig geloof, omdat veel vragen van die 2 testen, vooral bij mij een andere oorzaak hebben. Als ik bijvoorbeeld de aandoening Fybromyalgie & het Prikkelbare Darm Syndroom erbij betrek.
Uitslag van de angststoornistest is 53. Er is een aanwijzing voor een forse angststoornis. Maar de duizeligheid, last van maag en darmen, dat heeft bij mij niets met angst te maken. De duizeligheid komt bij mij voor bij die aanvallen die ik dagelijks heb. Toevallig vanavond nog een forse gehad, uit het niets grieperig, duizelig, suf, temperatuur die van de 36 naar de 38 graden stijgt. En waarom? Dat zou ik nou graag willen weten, want ik was een avondje aan het kaarten. Deze aanvallen gebeuren dus zowel wanneer ik aan het werk ben, als wanneer ik gewoon aan het ontspannen ben.
Uitslag van de hyperventilatietest is 52, ook hier aanwijzingen voor hyperventilatie. Dit gaat ook over vermoeidheid, duizeligheid, licht in het hoofd, pijn in de spieren e.d. Ja er is Fybromyalgie vastgesteld door de reumatoloog, dus ik heb op de gekste momenten overal pijn. Ik moet er wel bijzeggen, dat als ik het gevoel heb dat ik het niet meer aankan op mijn werk (horeca), dat ik dan pijn op de borst krijg door de stress die ik vanuit mezelf veroorzaak.
Ik wil niet overkomen als iemand die deze testen meteen weggooid, omdat er bij beide een kern van waarheid in zit. Maar wil er ook wel bijzeggen dat deze testen niet de oorzaken kunnen zijn van de aanvallen die ik heb.
Die aanvallen van vermoeidheid, temperatuurverhoging, grieperig gevoel dus, zonder dat er iets gevonden kan worden aan ontstekingen e.d. in het bloed of mijn urine. Hopelijk kan iemand mij een tip geven. Huisarts/Internist die hebben gezegd: Iedereen heeft weleens hoofdpijn of voelt zich misselijk.
Maar in mijn geval is het niet af en toe hoofdpijn, maar dagelijkse aanvallen waar je aardig beroerd van wordt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Skandu1989
Beantwoord door 31 oktober 2017 22 39
0
Ik ken het heel erg je verhaal komt ongeveer met 95 procent overeen met mijn leven. Heb ook etiketten fibromealgie cv’s restless legs gastrosparese last van constipatie een aan vallen van oogleden zwaarworden moeite met articuleren suf worden kwijlen daarna niks meer weten en zien dan bijkomen niets verstaan voelen of kunnen bewegen en uiteindelijk terug normaal maar voel me daarna niet goed voor dat laatste geen oorzaak maar ook altijd pijn over heel men lichaam al 3 keer lam geweest vorige week hebben ze de diagnose dvn gesteld dunne vezel neuropathie misschien eens op matsen testen het is heel zeldzaam omvat de meeste klachten kan erfelijk zijn of ontstaan door een andere ondzraanliggende aandoening of vitamine tekort je zegt wat je oom Ook klachten had dan kan het misschien erfelijk zijn kijk maar eens na en laat je hier maar is op testen
(Nathalie zaman at 21 oktober 2021 13 50)
Antwoord toevoegen
2
Privé antwoord

“Maar wil er ook wel bijzeggen dat deze testen niet de oorzaken kunnen zijn van de aanvallen die ik heb. Die aanvallen van vermoeidheid, temperatuurverhoging, grieperig gevoel dus, zonder dat er iets gevonden kan worden aan ontstekingen e.d. in het bloed of mijn urine”. Ik denk dat je je hierin toch vergist. Je hebt een aantal klachten die wellicht door fibromyalgie worden veroorzaakt. Dit samen met het verhaal van je oom, kan voor angsten gaan zorgen die op hun beurt voor hyperventilatie zorgen. Helaas zijn het dan klachten die elkaar in stand kunnen houden. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Daarmee is niet gezegd, dat je geen echte lichamelijke klachten hebt. Die heb je ongetwijfeld, maar ze hebben een andere oorsprong. Een somatische oorsprong. Onderschat niet wat angst en chronische hyperventilatie voor lichamelijk klachten kan veroorzaken. Je klachten passen er namelijk wel bij.
Kijk eens op onderstaande link welke klachten er allemaal mogelijk zijn:
http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 oktober 2017 22 50
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik had het niet verwacht, maar ik ben blij dat ik hier mijn verhaal heb gedaan, want geen enkele huisarts of arts is hier verder nog mee gekomen qua onderliggende oorzaak van mijn klachten. Nu vraag ik mij alleen af, stel u heeft hier gelijk in en het zou Chronische Hyperventilatie kunnen zijn. Want ik geef toe, als ik de symptomen zo lees, dan zou het inderdaad dat kunnen zijn. Vooral omdat deze klachten ongeveer 14 maanden geleden ontstaan zijn en mijn ooms overlijden 2 jaar geleden is.
Hoe zou ik hier vanaf kunnen komen? Wat zou me kunnen helpen, of hoe kom ik erachter dat dit inderdaad hetgeen zou zijn? (Zou logischer zijn dat er dan niks gevonden kan worden in bloed e.d.).
En hoe kan ik dan voor mezelf verklaren dat ik het helemaal niet door heb en het op de meest ontspannende momenten heb zoals op vakantie, uit eten, op bezoek bij ouders, enig idee?
Ik kan voor nu verder alleen maar dankuwel zeggen, voor uw reactie!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Skandu1989
Beantwoord door 1 november 2017 0 42
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

En het Chronische vermoeidheids syndroom, of is dat een term die je pas gebruikt als je alles hebt uitgesloten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Skandu1989
Beantwoord door 1 november 2017 0 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“En hoe kan ik dan voor mezelf verklaren dat ik het helemaal niet door heb en het op de meest ontspannende momenten heb zoals op vakantie, uit eten, op bezoek bij ouders,” Dit is dus een typisch verschijnsel van CHV. Zou gauw je in rust komt, begint dat malen in je hoofd en krijg je meer kast van de klachten. Vaak gaat dat heel onbewust. Het minste last heb je, als je met iets druk bezig bent dat je aandacht volledig vraagt.
CVS is een diagnose alles andere is uitgesloten. Maar als ik naar jou verhaal kijk, het tijdstip van ontstaan van de klachten en de klachten zelf, denk ik dat CVS niet aan de orde is. Als je kijkt naar welke klachten er allemaal aan spieren en bewegingsapparaat kunnen ontstaan door CHV, kun je je zelfs afvragen of er wel sprake is van fibromyalgie. Ik neem aan dat die diagnose in dezelfde periode is vastgesteld.
Ik zou je willen aanraden, om met spierontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen aan de slag te gaan. Daarnaast denk ik dat je er goed aan zou doen om een verwijzing te vragen voor een psycholoog om naar je angsten te kijken. Dit speelt toch echt een belangrijke rol.
Lees eens de columns over angst die ik heb geschreven. Daar kun je ook oefeningen vinden.
https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 1 november 2017 11 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb al meer dan 25 jaar last van slapeloosheid en vermoeidheid. Ik heb struma gehad, deels operatief verwijderd, slik dagelijks medicatie voor de schildklier. Pas een jaar of 4 geleden is de auto immuunziekte Hashimoto vastgesteld. Al een paar jaar heb ik na lichamelijke inspanning (bv douchen en haren wassen) verhoging/koorts (38.5 maximaal). Destijds is er niets gevonden. Nu weer bloedonderzoek gehad en blijkt mijn bijschildklier niet goed te functioneren. Al eens naar je schildklier laten kijken. Om te leren omgaan met je vermoeidheid kan ik je de organisatie Vitaalpunt aanbevelen. Succes met de zoektocht!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mikki
Beantwoord door 14 mei 2018 17 09
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik lees net je verhaal.... en herken mezelf zo sterk hierin.... Hoe gaat het nu met jou?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Thomas
Beantwoord door 14 november 2019 21 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

ik herken dit ook en word ook niet sirieus genomen maar leef dagelijks met pijn en ga al 7 jaar naar de doktor voor dezeldse klachten omdat het niet. ophoud en soms ondraaglijk is. veel pijn in mijn spieren, holtes keel, klieren, hoofdpijn maar dan echt boven, neuspijn en ademen door neus doet pijn. doktors weten het gewoon niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 mei 2023 16 08
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo ik heb ook de zelfde klachten ze denken dat ik gek ben en het tussen me oren zit meerdere keren heen geweest ze kunnen niks geks vinden ik heb het soms zo erg dat ik op sommige dagen niet eens veel dag licht zie slaap dan zo wat de heledag het komt vaak uit het niets vaak pijn op me borst hart streek ook Dat is vaak goed veel hoofdpijn dike klier in de nek rugpijn misselijk zins een maand inderdaad uit het niets verhoging vaak snachts komt het uit het niets op word ik er wakker van ik weet niet meer waar ik het moet zoeken soms niemand weet wat het is of wat ze er aan kunnen doen iemand tips?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 31 juli 2023 3 10
0
Voor chronische hyperventilatie klachten kun je naar een fysiotherapeut gaan.
(Anoniem at 31 juli 2023 8 33)
0
Hyperven werkt erg goed! www.hyperventilatie.info
(Anonymous at 19 augustus 2023 10 51)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]