0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 29 september 2015 11 21
829 bekeken

Ik heb sinds begin juli last van steeds terugkerende klachten van een blaasontsteking: een branderig gevoel bij het plassen, continue aandrang en steeds kleine beetjes plassen. In eerste instantie bleek dat ik last had van een blaasontsteking en kreeg ik een antibioticakuur. Na het stoppen met deze kuur, 1.5 dag eerder dan gepland omdat ik de pillen kwijt was geraakt, kreeg ik binnen enkele dagen weer last. Na het verliezen van de pillen had ik contact opgenomen met de doktersassistente die zei dat het in principe geen kwaad zou moeten kunnen, maar dat ik als ik weer klachten zou krijgen meteen contact op moest nemen. Zo gezegd, zo gedaan en ik kreeg dezelfde kuur opnieuw. Ook dit keer verdwenen de klachten en kwamen deze na maximaal een week weer terug. Na enkele dagen met de klachten te hebben rondgelopen, toch weer urine laten testen en hieruit bleek dat ik een urineweginfectie had; weer antibiotica, maar dit keer een sterkere omdat de vorige 2 kuren niet hadden geholpen. Na deze kuur ging het enkele weken goed totdat ik weer dezelfde klachten kreeg als hiervoor. Mijn urine is toen twee keer op kweek gezet in het ziekenhuis om te proberen erachter te komen om welke bacterie het ging, zodat ik antibiotica zou kunnen krijgen die specifiek tegen die bacterie werkt, maar er werd helaas allebei de keren niks gevonden. Toch werd er bij de kweken bij de dokter wel steeds een stofje in de urine gevonden die zou moeten wijzen op een bacterie, en dus kreeg ik, omdat ik na 1.5 week nog steeds klachten had, weer een andere antibioticakuur. Nu ben ik inmiddels 5 dagen verder na het slikken van de laatste pil en sinds vanmorgen heb ik weer klachten. In de urinetest van de dokter is weer het stofje gevonden dat zou moeten wijzen op een bacterie, maar voordat ik geschikte medicatie kan krijgen moet de bacterie eerst ontdekt worden in een kweek van het ziekenhuis.
Nu is het zo dat de dokter zei dat het ook zo kan zijn dat het stofje dat steeds in mijn urine wordt gevonden, overgebracht kan worden tijdens de seks. Kan dit het geval zijn en als dat zo is, wat kan ik doen om van de klachten af te komen? Ik doe en slik alles om de klachten weg te laten blijven (veel water en cranberrysap drinken, vitamine C en cranberry pillen slikken, plassen en wassen na de seks etc.), maar toch komen ze steeds terug. De dokter had het er eventueel ook over dat ik preventief een tijd lang elke dag 1 antibiotica pil zou kunnen gaan slikken, maar dat dit pas kan als de bacterie gevonden wordt tijdens een kweek van het ziekenhuis en omdat dat al twee keer niet is gebeurd, heb ik daar nu weer weinig vertrouwen in.
Kan het dus wel zo zijn dat mijn klachten komen door de seks? De klachten beginnen namelijk wel steeds 1 of 2 dagen na seks te hebben gehad. Ik heb een vaste partner en een SOA of schimmelinfectie kan het niet zijn. Kan het dus zo zijn dat mijn klachten komen door de seks en dus eventueel door mijn partner of moet het een ontsteking zijn waarvan de oorzaak bij mij ligt?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 29 september 2015 14 38
Privé antwoord

Het zou inderdaad kunnen dat de seks de oorzaak is. Dat komt wel eens voor. Het probleem is dat het een lichaamseigen bacterie van je partner kan zijn. Zeg maar een normale bacterie die bij jou dan wel voor wat klachten zorgt. Ook orale seks zou een oorzaak kunnen zijn.
Jullie zouden zelf wat kunnen uitproberen…
Beiden wassen voor en na de seks en geen orale seks…dan even kijken of dat verschil maakt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 september 2015 15 24
Privé antwoord
Dankjewel voor het antwoord Tandor. Het is echter zo dat ik de (4) maanden voorafgaand aan de klachten geen last heb gehad na de seks. Kan het zo zijn dat die eventuele bacterie bij mijn partner zich later heeft ontwikkeld? En is er misschien een manier om erachter te komen om welke bacterie het gaat (door middel van onderzoek of iets)?

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB