Answer Question
Categorie:
0
0

Misschien een rare vraag, en ik heb hier al veel over gelezen maar er bestaan nog veel onduidelijkheden. Misschien kunt/wilt u de onduidelijkheden beantwoorden. Ik ben 33 jr oud, 1.88cm en weeg 94 met een vetpercentage van 9%
Ik train ongeveer al 12jr op een natuurlijke manier. Ik let veel op mijn voeding en heb werkelijk alles geprobeerd om in spiermassa aan te komen, maar heb nog nooit steroïden gebruikt. Nu is de tijd aangebroken dat ik “op de meest verantwoord mogelijke wijze” de natuur een handje wil helpen.

Weliswaar ben ik me hier al meerdere jaren in aan het verdiepen. Het blijkt zo te zijn dat de schade van een testosteron Enanthaat only kuur redelijk mild is en men daar goed van kan groeien en herstellen. Ik snap dat een arts/endocrinoloog het gebruik van deze middelen af zal raden mits men ziek is en het nodig heeft.

Het enige waar ik tegenaan loop is gebrek aan kennis mochten er bijwerkingen optreden zoals gynocomestie. Op forums lees je allemaal situaties van mensen die hopeloos op zoek zijn naar oplossingen omdat ze erg last van bijwerkingen hebben maar niet weten wat ze moeten doen(zij gebruiken ook extreem hoge doseringen van allerlei soorten), en dus allerlei doseringen van middelen nemen om bijwerkingen tegen te gaan terwijl ze niet weten wat het doet (nolvadex, arimidex, cabergoline etc) Ik wil mijzelf niet in zo een positie brengen. Vandaar mijn volgende vraag: ik wil graag gedurende 10 weken iedere week 300mg testosteron enanthaat gaan spuiten. Daarbij wil ik HCG gebruiken om testisatrofie tegen te gaan. En heb ik nolvadex als post cycle therapy om weer te herstellen. Men zegt dat nolvadex in sommige gevallen gynocomestie tegengaat, maar in andere gevallen hoor ik dat het weinig doet. Om een lang verhaal kort te maken. Ik wil dus graag voorbereid zijn voor een mogelijke bijwerking zoals gynocomestie.
Ik begrijp dat ieder mens anders is en anders zal reageren op testosteron. Het liefst hou ik gedurende deze 10 weken de testosteron waardes gelijk zodat ze niet op en neer gaan.
Ik zou eerst meedoen aan de Haarlem studie, zij onderzoeken het effect van anabole steroïden op gezonde mannen. Helaas kon ik niet meedoen omdat ik twee middelen voor het onderzoek moest gebruiken. Maar zoals ik al zei, wil ik dit zo efficiënt/gezond mogelijk doen. Om dan direct met twee soorten steroïden aan de gang te gaan vond ik te ver gaan.

Ik snap dat dit misschien paradoxaal is als arts om hierover advies te geven. Om zelf te gaan zitten experimenteren zie ik niet helemaal zitten, althans het is uiteraard altijd wel een vorm van experimenteren maar dan wil ik het wel zo “veilig” mogelijk doen.

Wie o wie weet hier meer over, of kan mij verwijzen naar iemand die hier wat meer vanaf weet. Mijn dank is groot.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 2 juni 2016 11 54
11985 bekeken
Dag John, geen idee of je dit leest, maar ik zou graag weten hoe het is afgelopen met je, ik zit nu namelijk in dezelfde situatie.gr
( Jozef at 31 augustus 2022 2 39)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Met de middelen die je noemt, kan er van “zo veilig mogelijk” geen sprake zijn.
Gynaecomastie, testis krimp en impotentie zijn de meest voor de hand liggende bijwerkingen. Zowel van de testosteron en het HCG.
HCG is een vrouwelijk geslachtshormoon dat o.a. vrijkomt tijdens de zwangerschap. Nolvadex remt de werking van oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) af.
Je remt dus de natuurlijke productie van oestrogeen af en hebt er eerder dan HCG aan toegevoegd.
Je “veroorzaakt” een probleem door testosteron en HCG en gaat post therapeutisch het oestrogeen afremmen..
Je moet er ernstig rekening mee houden, dat als er gynaecomastie en testiskrimp ontstaat, daardoor impotentie, deze niet meer reversibel zijn.
Daarnaast is nog maar de vraag of je er meer spiermassa mee krijgt. Je spieren zullen waarschijnlijk in omvang toenemen (opgeblazen) maar dat betekend niet per definitie meer spierweefsel. Dit geldt overigens ook voor je hart. Dat is ook een spier. Elk lichaam heeft grenzen…. het overschrijden van die grenzen kan ernstige gevolgen hebben

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 2 juni 2016 16 15
Erg bedankt voor uw antwoord en uitleg, dit stel ik erg op prijs, ondanks dat het niet helemaal is wat ik wil horen. Wel bestaat er een te negatief beeld van steroïden. Dat blijkt ook een beetje uit uw antwoord. Ik snap u reactie wel, maar u gaat direct uit van de ergste bijwerkingen terwijl dit in de praktijk niet altijd zo hoeft te zijn. Er zijn miljoenen atleten die deze middelen gebruiken zonder ernstige bijwerkingen en doen dit al jaren. Hoe is dat te verklaren? In mijn geval zou ik het 1x willen doen om het aan te voelen. Zijn de bijwerkingen die u noemt normaal op een dosering van 300mg test enanthaat per week als men dit maar 1x doet gedurende 10 weken? Ik heb begrepen dat een gezond mens rond de 50mg per week zelf produceert, dat betekent dat het ongeveer 6x meer is dan de eigen productie. Ik ben natuurlijk geen arts dus ik weet verder ook niet of dit erg veel is. Uit forums maak ik op dat het zelfs onder gemiddeld is van wat men neemt. Men neemt meestal tussen de 500-1000mg per week + een ander middel en hebben weinig tot geen last van bijwerkingen.(uitzonderingen daargelaten) Ook heb ik begrepen dat de testiskrimp tijdens een kuur met ongeveer 30% afneemt maar na de kuur als men weer hersteld (HCG zou het herstel bevorderen omdat de testis continu geactiveerd worden door de HCG) terwijl ze door de testosteron weer worden uitgeschakeld. Maar zodra het middel is uitgewerkt mocht er testiskrimp plaatsgevonden hebben dan normaliseert deze weer tot het volle formaat zoals ervoor. Dat is wat ik heb begrepen. Na zo’n kuur zit er veel testosteron in het lichaam vandaar dat men de nakuur volgt om te herstellen, de nolvadex, helpt met het normaliseren van de waardes heb ik begrepen. Om dit niet te doen is niet aan te raden. Na een kuur daalt de testosteron waardoor de oestrogeen de overhand zou kunnen krijgen en dit is niet wenselijk voor een mannenlichaam vandaar dat er nolvadex wordt gebruikt om het geheel weer te normaliseren. Ik ben op de hoogte van de gezondheidsrisico’s en daardoor ook niet van plan om het vaker te doen. Ik wil hiervoor goed voorbereid zijn, vandaar mijn vragen. Het liefst onder begeleiding al is dit helaas een utopie in Nederland. Er zijn in ieder geval zat mensen die het al 30jaar doen en de bijwerkingen aardig kunnen blokkeren. Uiteraard hoor je ook negatieve gevallen. Maar ik denk niet dat je van 1x een 10weken kuur met een vrij lage dosering alle bijwerking krijgt die u opnoemt of is dit wel mogelijk? En is er een protocol om gynocomestie te voorkomen?
( Frank at 2 juni 2016 20 20)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Erg bedankt voor uw antwoord en uitleg, dit stel ik erg op prijs, ondanks dat het niet helemaal is wat ik wil horen. Wel bestaat er een te negatief beeld van steroïden. Dat blijkt ook een beetje uit uw antwoord. Ik snap u reactie wel, maar u gaat direct uit van de ergste bijwerkingen terwijl dit in de praktijk niet altijd zo hoeft te zijn. Er zijn miljoenen atleten die deze middelen gebruiken zonder ernstige bijwerkingen en doen dit al jaren. Hoe is dat te verklaren? In mijn geval zou ik het 1x willen doen om het aan te voelen. Zijn de bijwerkingen die u noemt normaal op een dosering van 300mg test enanthaat per week als men dit maar 1x doet gedurende 10 weken? Ik heb begrepen dat een gezond mens rond de 50mg per week zelf produceert, dat betekent dat het ongeveer 6x meer is dan de eigen productie. Ik ben natuurlijk geen arts dus ik weet verder ook niet of dit erg veel is. Uit forums maak ik op dat het zelfs onder gemiddeld is van wat men neemt. Men neemt meestal tussen de 500-1000mg per week + een ander middel en hebben weinig tot geen last van bijwerkingen.(uitzonderingen daargelaten) Ook heb ik begrepen dat de testiskrimp tijdens een kuur met ongeveer 30% afneemt maar na de kuur als men weer hersteld (HCG zou het herstel bevorderen omdat de testis continu geactiveerd worden door de HCG) terwijl ze door de testosteron weer worden uitgeschakeld. Maar zodra het middel is uitgewerkt mocht er testiskrimp plaatsgevonden hebben dan normaliseert deze weer tot het volle formaat zoals ervoor. Dat is wat ik heb begrepen. Na zo’n kuur zit er veel testosteron in het lichaam vandaar dat men de nakuur volgt om te herstellen, de nolvadex, helpt met het normaliseren van de waardes heb ik begrepen. Om dit niet te doen is niet aan te raden. Na een kuur daalt de testosteron waardoor de oestrogeen de overhand zou kunnen krijgen en dit is niet wenselijk voor een mannenlichaam vandaar dat er nolvadex wordt gebruikt om het geheel weer te normaliseren.
Ik ben op de hoogte van de gezondheidsrisico’s en daardoor ook niet van plan om het vaker te doen. Ik wil hiervoor goed voorbereid zijn, vandaar mijn vragen. Het liefst onder begeleiding al is dit helaas een utopie in Nederland. Er zijn in ieder geval zat mensen die het al 30jaar doen en de bijwerkingen aardig kunnen blokkeren. Uiteraard hoor je ook negatieve gevallen. Maar ik denk niet dat je van 1x een 10weken kuur met een vrij lage dosering alle bijwerking krijgt die u opnoemt of is dit wel mogelijk? En is er een protocol om gynocomestie te voorkomen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Frank
Beantwoord door 2 juni 2016 20 11
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“Er zijn in ieder geval zat mensen die het al 30jaar doen en de bijwerkingen aardig kunnen blokkeren. Uiteraard hoor je ook negatieve gevallen. Maar ik denk niet dat je van 1x een 10weken kuur met een vrij lage dosering alle bijwerking krijgt die u opnoemt of is dit wel mogelijk? En is er een protocol om gynocomestie te voorkomen?” Er zij helaas ook zat mensen die blijvende schade oplopen.

Het is niet dat ik bevooroordeeld ben. Maar ik moet wijzen op de risico’s. En je hebt gelijk, lang niet bij iedereen zal het tot problemen leiden. Maar ik kan op voorhand niet zeggen bij wie wel of niet. Dus moet ik mij beperken tot algemene informatie en de waarschuwing wat de gevolgen kunnen zijn.
Niet bij iedereen zullen alle bijwerkingen optreden. Maar of dat bij jou ook zo is??

Dat geldt ook voor HCG en Nolvadex. Niet bij iedereen hebben deze middelen het gewenste effect.
Voor illegaal gebruik van middelen zijn er natuurlijk geen protocollen. Ook daar waar anabolen om medische redenen gebruikt worden, zijn er geen protocollen om gynaecomastie te voorkomen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 juni 2016 21 51
”Ook daar waar anabolen om medische redenen gebruikt worden, zijn er protocollen om gynaecomastie te voorkomen” Welke protocollen gebruiken ze bijvoorbeeld in de medische wereld om gynaecomastie te voorkomen? Ik ben benieuwd naar de verschillen, nolvadex is een mild middel en werkt niet bij hevige opkomende gynaecomastie, althans het kan het verminderen maar zodra de nolvadex uitgewerkt is kan de gyno weer opkomen. Wat is dan bijvoorbeeld een protocol in de medische wereld?
( Frank at 3 juni 2016 0 36)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een foutje mijnerzijds… Geen protocollen had daar moeten staan. Excuus

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 juni 2016 0 39
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een hoop artsen hebben een verkeerd beeld betreft hormoontherapie/anabolen gebruik. Beperkte kennis zelfs. Je moet een endicrinoloog hebben voor waardige informatie. Huisartsen verschillen hierin namelijk enorm van mening. Meningen gebaseerd enkel op bepaalde verhalen van cliënten (die het verkloot hebben) etc. Zij zijn niet gespecialiseerd in dit facet van het menselijk lichaam.
Je kunt ontzettend veel zelf leren. De nakuur (met bijvoorbeeld tamoxifen) wordt gedaan om de eigen testosteron productie weer te starten. Mannen halen hun oestrogeen uit door een gedeelte van hun testosteron hierin om te zetten (aromatiseren). Door middels de nakuur al het oestrogeen te blocken, merkt het lichaam dat het een te kort heeft aan oestrogeen en dus wordt er een signaal naar de FSH/LH gestuurd om testosteron te gaan maken om dit (deels) om te zetten in oestrogeen.
Op het gebied van HCG zijn de meningen erg verdeeld en ik zou als ik jou was je hier nog even goed over inlezen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ryan
Beantwoord door 5 augustus 2018 2 01
Beste Ryan heb je antwoorden gekregen op je vragen ben erg benieuwd, nu 5 jaar later lees ik dit en vraag ik me af of je het gedaan hebt dn welke informatie je er uit opgemaakt hebt Mvg niaz Mvg Boaz,
( Boaz at 17 januari 2023 22 20)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB