Uitscheuren tijdens de seks

Reageren
0
0

Beste,

Ik heb al een jaar met mijn vriend en we hadden regelmatig seks, nu is dat wel iets minder, want we werken allebei veel en op verschillende tijden. Ik heb sinds eind december/ begin januari last van uitscheuren tijdens de seks. Toen ik er achter kwam was het zo erg dat er echt een wond zat op waar de perineum begint bij de vagina. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan, omdat het heel veel pijn deed. Ze zei dat ik er vaseline op moest doen en het schoon moest houden, uiteraard. Ook natuurlijk het tijd geven tot het geheeld was, dat heeft 3-4 weken geduurd. Ik bleef uitscheuren hierna, niet meer zo erg, maar nog steeds dat je een wondje/sneetje zag en bloed. Ik heb toen speciale olie van Weleda gekocht, wat eigenlijk voor zwangere vrouwen is. Massage olie perineum, tegen uitscheuren (bij de bevaling). Dat heeft iets geholpen, maar ik blijf uitscheuren en ik weet niet zo goed meer wat ik nu nog kan doen of waardoor het komt. Ik ben niet zenuwachtig of gespannen, we hebben ruim voorspel, we gebruiken genoeg glijmiddel, hij heeft geen overdreven grote piemel en we hebben ook geen harde seks. Ik dacht ik vraag het eerst hier voor ik weer naar de huisarts terug moet, best ongemakkelijk natuurlijk. Ik ben trouwens 21 jaar.

Ik hoop in ieder geval dat iemand weet waardoor het misschien komt of eventueel meer tips!

Alvast bedankt!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Flower123.
Gevraagd op 27 maart 2018 16 01
37595 bekeken
0
Hallo ik had een vraag ove mijn vriendin zij kreeg een scheur door mij en ik ben echt bang dat er iets gaat gebeuren het bloedt heel erg en zij kan niet plassen wat moet ik doen kan iemand mij zo snel mogelijk helpen
(Fenerbahce at 24 januari 2022 22 07)
0
Dan moeten jullie de huisartsenpost bellen
(John (moderator) at 24 januari 2022 22 11)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zou door een huidaandoening veroorzaakt kunnen worden. Ik zou sowieso naar de huisarts gaan, vraag eventueel een verwijzing voor de dermatoloog

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 maart 2018 17 12
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank u wel voor uw snelle reactie! Aan wat voor huidaandoening(en) moet ik dan denken?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Flower123
Beantwoord door 27 maart 2018 19 51
Antwoord toevoegen
-8
Privé antwoord

Het zou lichen sclerosis kunnen zijn, maar dat is nu dus gissen….

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 maart 2018 0 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi Flower123,

Het is inmiddels bijna drie jaar later. Ik vraag me af of je er nog steeds last van hebt en wat bij jou uiteindelijk heeft geholpen?

Ik heb namelijk precies hetzelfde. Ik heb al 2.5 jaar dezelfde vriend en hij is misschien wat groter geschapen, maar ik had voorheen ook nooit problemen met seks gehad met hem. Altijd fijn. Soms de ene week wat vaker dan de andere week. Of dagen achter elkaar. Ging altijd goed.

Tot 10 maanden geleden. Toen kreeg ik dus ook ineens een scheur onderin mijn vagina en ook in mijn vagina werd alles gevoeliger. Stekende pijnen. Ik schrok me rot! Als ik het een weekje rust had gegeven (geen seks) dan ging het wel weer. Maar na 1x had ik weer dezelfde pijn en was ik weer uitgescheurd.

Door al die maanden heen ben ik kind aan huis geweest bij de huisarts: herhaaldelijk getest op schimmelinfectie en bacteriële infectie. De ene keer kwam daar positief uit en de andere keer negatief. Volgens de huisarts was dat ook hoogstwaarschijnlijk niet de directe aanleiding. Op SOA ook getest, voor de formaliteit, maar ook negatief.

Daarna ook nog kuren geslikt tegen de bacteriële infectie (antibiotica) en schimmelinfectie. Uiteindelijk was dat allemaal weg, waarschijnlijk ook juist door die medicijnen allemaal verergert (door antibiotica kreeg ik juist weer een schimmelinfectie etc).

Uit wanhoop van zelfs mijn huisarts werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Alle testen weer opnieuw gedaan. Alles negatief. Enige wat zij concludeerde was: ik had teveel spanning in mijn bekkenbodem.

Haar diagnose was dus vaginisme en zij verwees me weer door naar een bekkenbodem fysio. Blijkbaar kan het zomaar gebeuren dat je bepaalde spieren in je bekkenbodem aanspant tijdens de seks zonder dat je dit bewust door hebt, waardoor je tijdens of na de seks pijn hebt en dus ook wellicht uitgescheurd bent.

Mijn eerste sessie begint volgende week. Ik hoop echt dat dit helpt, want ik ben de wanhoop nabij :(.

Groetjes, P

Gemarkeer als spam
Geschreven door Puck29
Beantwoord door 18 januari 2021 23 01
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi Puck29,

Ik ben even benieuwd hoe het gegaan is met je bekkenbodem fysio?
Ik heb namelijk hetzelfde probleem. Ik ben al 15 jaar samen met mijn man en ook sinds 5 maanden ongeveer deze problemen. Ik sta ook op het punt naar de huisarts te gaan maar ik was ook wel even benieuwd hoe het bij jou geholpen heeft en jou ervaring :)
Ik hoop het wel en hoor het graag!

Groetjes Daan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Daantje
Beantwoord door 21 maart 2021 10 52
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi Puck29,
Ik ben benieuwd of de bekkenbodem fysio heeft geholpen. Ik heb hetzelfde wat jij beschrijft. Op mijn 35e kreeg ik voor het eerste scheurtjes tijdens de sex. Daarvoor nooit last van gehad. Als ik lees op internet over huidaandoeningen dan lees ik bij de symptomen dat je ook last van jeuk moet hebben, dat heb ik niet. Ik heb zelf het vermoeden dat wat jouw gynaecoloog zegt wel een de oorzaak kan zijn bij allen op deze site. En te gespannen bekkenbodem. Dus ben benieuwd naar je ervaringen.
Groet, A

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anne112
Beantwoord door 21 maart 2021 15 21
0
Ik denk toch ook aan lichen sclerosus, daar moet je mee naar de gynaecoloog of vulvapoli om behandeling op te starten.
(Yfke at 2 november 2021 6 56)
0
Hallo, ik heb ook het zefde probleem sinds 6maanden begonnen. Voor heen had ik nergens last van. Ook al naar huisarts en gynocoloog geweest ze zeggen allabei te gespannen bekken. bodemspieren. Ik ga nu naar de bellenbodem fysio.
(Anoniem at 24 juni 2023 16 16)
0
Ik heb precies hetzelfde. Sneetje in de wand van de vagina vlak bij het pirineum. Soms scheurt het uit tot over het pirenum richting anus. Ik heb het hele traject bekkenbodem ontspanning gedaan en het heeft niet geholpen wat in/uitscheuren betreft.
(Anoniem at 2 augustus 2023 12 32)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi, ik ben ook best benieuwd of het bij jullie heeft geholpen ik heb nog niet zo lang een relatie 2 maand maar in het begin gebeurde er niks en nu vorige week deed t zo veel pijn dat ik heb gezecht dat i moest stoppen en ik denk ook dat ik ben uitgeschuurd want het doet zo veel pijn en zelfs plassen of het daar wassen doet al heel erg zeer en echt alleen op 1 bepaalde plek

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 26 juli 2023 17 10
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zou kunnen dat het dit is : ‘atrofie’ .
Ik kreeg het plots ook, vernauwing van de vaginaholte… ik heb er een speciale zalf voor gekregen met hormonen … maar nog even op stop gezet. Mvg

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 juli 2023 17 56
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste,

Mijn vriend en ik hadden het al een 14dagen niet meer gedaan met elkaar en sinds een paar dagen hebben we terug seks gehad, 3 dagen achter elkaar en ook wel hevige seks. Nu heb ik kei veel last van een grote wonde aan perineum, het steekt, is heel pijnlijk. Het lijkt net alsof ik pas bevallen ben, gescheurd (heb 2 bevallingen gehad. Het enige dat verzacht is een bad nemen. Ik heb al eens gevoeld en het voelt echt niet goed, grote bult en pikt verschrikkelijk. Als ik mijn benen spreid dan trekt het ook ongelooflijk. Heb er al vaseline opgesmeerd. En ‘s nachts jeukt het ook geweldig hard. Phfffff…….
Waarschijnlijk komt het doordat we een tijdje geen seks hebben gehad en dan opeens 3dagen achter elkaar en wat hevig geweest.
Maar doet vreselijk veel pijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 augustus 2023 18 46
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Weet iemand hoe je weet dat je wondje hebt ik heb dit sinds 2 maanden super veel pijn geen last van te gaan plassen of andere dingen alleen als we sex hebben heb daar nooit last van gehad het is nu wel zo ik en mijn vriend hebben soms wel harde sex maar wij gebruiken genoeg glijmiddel en voorspel maar soms ben ik niet nat genoeg en is dit echt pijnlijk en ruw iemand die weet wat het is ik ben nu gestart met zalfje voor te verzachten van bij mijn apotheker hopelijk helpt dit iemand ervaring met dokter wat hij of zei doet als je om deze problemen naar daar gaat ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 15 januari 2024 19 08
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zou het niet verstandiger zijn om zelf naar de huisarts te gaan en ernaar te laten kijken? Hier kan niemand beoordelen wat je hebt. En als er iemend reageert weet je niet eens of het dan ook hetzelfde is en krijg je wellicht verkeerde info

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 15 januari 2024 21 51
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]