Hoofdluis

Hoofdluis hebben is natuurlijk geen pretje, en sommige mensen schamen zich ervoor maar de werkelijkheid is dat iedereen het kan krijgen.

Hoofdluis grondig aanpakken
Het is van belang dat wanneer u hoofdluis heeft ontdekt om direct te beginnen met het behandelen van hoofdluis. Want zolang er luizen of nog niet uitgekomen neten op het hoofd zitten, blijft hoofdluis besmettelijk.

Behandeling van hoofdluis

Kam 14 dagen het haar elke dag met een netenkam. Dit is een precies werkje en ook het allerbelangrijkst. Doe het als volgt:
– Maak eerst het haar nat
– Verdeel wat crèmespoeling over het haar en kam eerst met een gewone kam de eventuele klitten weg
– Pak dan de fijntandige netenkam en kam al het hoofdhaar, pluk voor pluk, vanaf de haarwortel. Begin bij het ene oor en pak na elke kambeweging een pluk in de richting van het andere oor. Kam het haar boven wit papier of boven de wasbak
Veeg tijdens het kammen de kam regelmatig af aan keukenpapier
– Spoel de crèmespoeling uit en maak de kammen schoon.

Gebruik azijn

Neten zitten met een soort lijmlaagje aan het haar vast en dit lijmlaagje lost niet op met water. Na de behandeling is het mogelijk dat er nog steeds neten vastzitten aan het haar. Probeer de neten los te weken met een azijn-oplossing: Twee eetlepels azijn oplossen in een kopje lauw water met een beetje crèmespoeling. Maak hier het hele haar mee nat en kam het haar met een netenkam.

Kammen en antihoofdluismiddel

Kammen is een must, maar u kunt het combineren met een antihoofdluismiddel. Volg hierbij natuurlijk zorgvuldig de gebruiksaanwijzing.
Er zijn mensen die zweren bij een aantal ‘alternatieve producten’ om hoofdluizen aan te pakken:
– Een druppel lavendelolie achter de oren smeren
– Tea-tree olie mengen in shampoo
– Zwitsal hair lotion
– Veel gel of haarlak gebruiken

Luis in je haar, kammen maar!