Welke zorgverzekering neem jij in 2023?
Welke zorgverzekering neem jij in 2023?

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering te nemen. Als jij namelijk zorg nodig hebt, dan worden de kosten daarvan grotendeels gedekt. Aan het eind van het jaar maken zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekend. Dit is het moment waarop jij kunt gaan kijken welke aanbieder jou het beste kan verzekeren. Wie dacht dat het een hele klus is om alle zorgverzekeraars te vinden en om hun info te vergelijken, zal blij zijn om te horen dat dit gewoon via een site kan. Kijk daarom eens op een site als Poliswijzer om te zien welke verzekering het beste bij jouw wensen aansluit. 

Waarom zou je je zorgverzekering vergelijken? 

Een bekende uitdrukking luidt dat wanneer iets goed is, je het niet moet veranderen. Dat blijkt in het geval van je zorgverzekering echter niet altijd het beste uitgangspunt te zijn. Als je namelijk je zorgverzekering vergelijken gaat met andere opties, dan kan het zomaar zijn dat je een veel betere deal vindt. Wat goed is, kan beter worden is daarom een betere uitdrukking. In tijden van enorme inflatie en snel stijgende energiekosten, is het daarom goed om te weten dat er mogelijkheden zijn om je vaste lasten naar beneden te krijgen. 

Waar ben je tegen verzekerd? 

Als je een zorgverzekering neemt, bestaat deze uit een verplichte basisverzekering en een optionele aanvulling. Op vergelijkingssites kun je je basisverzekering vergelijken per aanbieder. Je vult je gegevens in en je geeft aan of je interesse hebt in aanvullende pakketten. Het kan hier bijvoorbeeld gaan over tandartskosten, alternatieve geneeswijzen of over langdurige psychische hulp. Je zult zien dat de diverse aanbieders heel verschillende tarieven vragen waardoor je dus ook grote voordelen kunt realiseren. Het kan ook zijn dat je dit jaar veel aanvullende zorg nodig had, maar dat dat in 2023 niet meer nodig is. Dan is het goed om deze pakketten niet nog een keer te nemen. Daardoor kun je je maandelijkse lasten sterk naar beneden brengen. 

Extra voordeel realiseren 

Je kunt extra voordeel realiseren door je eigen risico omhoog te doen. Je betaalt dan meer voor een behandeling, maar minder premie per maand. Doe dit echter alleen als je deze lasten kunt dragen. 

– Partnercontent –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *