Zo kun je acne voorkomen
Zo kun je acne voorkomen

Het streven naar een heldere, acne-vrije huid is een toewijding voor de lange termijn en vraagt om een totaal aanpak. Hier zijn enkele belangrijke bouwstenen die je helpen om acne te voorkomen en een gezonde huid te bevorderen.

Bouwstenen om acne te voorkomen

Leefstijl

Je lichaam verdient de beste zorg, het is immers je enige permanente verblijfplaats. Een gezonde levensstijl bevordert een acne vrije huid. Verminder stress, want het kan de productie van talg verhogen en acne veroorzaken. Zorg voor voldoende slaap, beweeg regelmatig, drink veel water, rook niet, reinig je make-up kwasten grondig, verwijder altijd je make-up voor het slapengaan, krab niet aan je huid en desinfecteer voorwerpen die in contact komen met je gezicht, zoals helmen.

Voeding

Je lichaam haalt voedingsstoffen uit voedsel om te functioneren, eet je het verkeerde dan functioneert het gewoonweg minder. Je huid is de spiegel van je darmen, wanneer je dingen eet die niet oké zijn, zie je dit een paar dagen later terug in je huid. Om het beste resultaat voor je huid te bereiken, moet je bepaalde voedingsmiddelen en gewoonten opgeven. Met een acne huid kun je dit het beste vermijden: zuivel, varkensvlees, gluten, vitamine B12, suiker, junkfood, eiwit shakes, chocolade en cafeïne. Wanneer je, voor jou, het optimale resultaat hebt bereikt, kun je de 80/20-regel volgen. Dus 80% het juiste eten en jezelf kietelen met 20% wat je lekker vindt en wellicht niet zo goed voor je is.

Huidroutine

Er doen zich veel verhalen de ronde op het internet over welke producten wel en welke producten niet te gebruiken wanneer je acne hebt. Iedere (acne) huid is anders en heeft andere aandacht nodig. Door 2 weken het ene product te gebruiken en de andere week het andere omdat het niet snel genoeg werkt, kun je je probleem juist verergeren. Zo gebruiken veel mensen producten die de huid juist uitdrogen en de huidbarrière beschadigen, waardoor je vaak meer kwaad doet dan goed.

Een eenduidig antwoord geven op de vraag: wat moet ik gebruiken? Zal niet lukken, daarvoor hebben we echt meer informatie nodig over jou en jouw huid. Wat we je wel mee kunnen geven is dat producten die je bij de drogist koopt, vaak verzorgend zijn en een laagje achter laten op je huid dat aangenaam aanvoelt. Echter, deze producten werken niet in de huid en dat is wel nodig om acne aan te pakken.

Daarnaast is het belangrijk om producten met paraffine en sulfaten te vermijden. Paraffines kunnen de poriën verstoppen en leiden tot acne, terwijl sulfaten de huid kunnen uitdrogen en irriteren, wat kan resulteren in een verhoogde talgproductie en dus meer acne.

Het is cliché maar wel waar, iedere huid is anders en dient anders behandeld te worden. Wanneer je wilt weten wat het beste voor jouw huid is qua voeding en producten, plan dan een online intake via www.acneadvies.nl. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste producten en routines die je helpen met het bestrijden van acne.

 

– Partnercontent –