Overgang

Reageren
0
0

Net bij de huisarts geweest, die heeft geen idee hoe verder. Wie wel?
Ik ben een gezonde vrouw van 55. met regelmatige menstruatie, heb nu een halfjaar weer mirena spiraal ivm toenemend bloedverlies bij menstruatie (bekend euvel en reden voor meerdere mirena spiralen in de afgelopen decennia),. Sindsdien geen klachten over menstruatie meer. Maar nu wel 2x opeenvolgend last van ernstige vermoeidheidsklachten, hevige stemmingswisselingen,verminderd geheugen en denkkracht, zodanig dat gedurende 2 weken rond de menstruatie mijn werk en privé er onder lijden (academische fulltime baan). Volgens huisarts heb ik met de mireana al hormoontherapie en is er geen middel meer. Er geen stress situatie op werk of privé. Ik sport, eet gezond, rook en drink niet, neem op tijd rust en vind het leven leuk.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 22 september 2017 12 11
68 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het kunnen overgangsklachten zijn…en dan is het nog maar de vraag of de mirena hier voldoende werking voor heeft. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 september 2017 17 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het beste is om bij lichamelijke klachten wat te doen aan de oorzaken. Bij een zware menstruatie spelen tekorten aan bepaalde stoffen, zoals zink en vitamine B12. Vaak ook speelt oestrogeendominantie en insulineresistentie een grote rol. Op internet genoeg hierover te vinden en wat je er aan kan doen. De basis is natuurlijk een goede voeding, daarnaast kunnen bepaalde supplementen nuttig zijn om je hele lichaam en hormonen bij te sturen. Ook zijn er specifieke middelen, zoals natuurlijke progesteroncrème. Gebruik van een spiraal of pil geeft juist verstoringen in je hormoonhuishouding, wat het risico op allerlei hormoongerelateerde klachten en ziektes verergert.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 22 september 2017 20 22
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]