rood en pijn in ooghoeken (rand van iris)

Reageren
Categorie:
0
0

Sinds een paar weken heb ik last van pijn in mijn ogen. Bij beide ogen is een rood vlekje zichtbaar aan de rand van de iris (aan de kant van mijn ogen). Als ik minder dan 8 uur slaap of te lang op een scherm kijk wordt het nog veel erger en komt er zelfs een wit vlekje op de rand en in het iris zelf, vaak bij beide ogen. De rest van mijn oog is normaal (behalve dat de adertjes altijd rood zijn en zichtbaar van dichtbij).

Ik ben naar de huisarts geweest en heb oogdruppels gekregen tegen bacteriën (chooramfenicol). Zij vermoedde dat ik last had van een infectie omdat ik aangaf s ochtends pus in mijn ooghoeken te hebben en korreltjes in mijn wimpels. Het is echter niet zo erg dat de oogleden plakkerig worden. Ik gebruik de oogdruppels al een paar dagen en heb nog steeds last van de rode vlekjes aan de rand van mijn iris in beide ogen (aan de kant van mijn neus). Verder heb ik gemerkt dat mijn rechter oog waziger ziet (door 1 oog dicht te doen en te kijken). Dit was vroeger niet zo. Ik denk dat mijn oog beschadigd is, omdat met name het witte vlekje vaak aan de rand van de iris van mijn rechter oog verschijnt. Op dit moment ben ik echt radeloos.

Ik denk dat de druppels (antibiotica, chlooramfenicol) niet zullen helpen en dat ik iets anders heb. Ik zal de druppels nog een week blijven gebruiken en dan terug gaan naar de huisarts. Ik hoop dat er hier een arts is die deze klachten herkent. Hier onder staat nog wat achtergrondinformatie

-Man
-22 jaar
-Allergieën: Huisstofmijt (vroeger veel last van gehad met verstopte neus en niezen, tegenwoordig geen last van. Het kan dat dit de oorzaak is van mijn pijnlijke en geirriteerde ogen, maar dan is het raar dat mijn neus niet versopt raakt en ik verder geen klachten heb).
-Medicijnen: Alleen oogdruppels (chlooramfenicol)
-Klacht: roodheid en pijn bij iris in de hoeken bij de neus, soms een vlekje op het randje van de iris bij de rode plekken. Sinds kort wazig zien in 1 oog. Vooral veel last van bij het maken van tentamens of op schermen kijken.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Peter
Gevraagd op 28 april 2019 10 13
369 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik bedoel roodheid in de ooghoeken en dicht bij de iris in beide ogen aan de kant van mijn neus. Excuus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Peter
Beantwoord door 28 april 2019 10 15
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Allergie kan een oorzaak zijn. Als de klachten blijven aanhouden, ga dan terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de oogarts

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 april 2019 17 36
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]