Al 10 jaar opgezette lymfeklier als, nu groter dus punctie of dissectie?

Reageren
0
0

Al bijna 10 jaar heb ik een opgezette lymfeklier links in mijn hals. 8 jaar terug een echo gehad maar de uitslag daarvan was onduidelijk en verder geen actie ondernomen toen.

De klier is eigenlijk altijd wel aanwezig gebleven, en wordt wat groter als ik bv een koortslip heb. Ook wel belangrijk is om te vermelden dat de vergrote klier is ontstaan toen ik op 34-jarige leeftijd voor het eerst een koortslip had. Mijn lichaam reageerde daar toen best heftig op en de klier in kwestie had toen de omvang van een halve tennisbal. Daarna dus altijd vergroot gebleven.

Nu wees een collega mij erop enkele weken terug dat hij de klier zag. Dus vond ik een nieuwe echo een goed plan. Uit de echo blijkt dat het inderdaad om mijn lymfeklier gaat maar (en ik citeer) ‘de architectuur van deze klier is niet meer herkenbaar als klier’. Advies kliniek was een punctie en even kijken wat daaruit komt.

Echter twee uur later zegt mijn huisarts dat meteen overgaan tot verwijdering en daarna kijken wat het is beter is. En krijg ik dus meteen een doorverwijzing naar de chirurg of KNO-arts, dat hoor ik maandag.

Inmiddels heb ik mij verdiept in de halsklierdissectie en zou ik dit liever pas doen als iets met zekerheid malignant is. Het is best een zware operatie vind ik met ook aardig wat risico’s en herstel.

Graag zou ik mijn echo-foto’s in combinatie met het verhaal even voorleggen aan een van de artsen hier. Zie bijlage.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Maartje__B
Gevraagd op 27 maart 2021 11 37
90 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zal uiteindelijk toch tot een dissectie komen denk ik. Dus kan de huisarts wel volgen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 maart 2021 18 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste John,
Heel erg bedankt voor uw antwoord en dat in het weekend. Heeft u de foto’s van de echo kunnen bekijken? Ik kan de huisarts ook wel volgen. Na veel googelen. Dissectie zal het dan wel worden. Ik hoop maar dat het niet kwaadaardig is (geworden). Wat was uw indruk van de foto’s?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 27 maart 2021 23 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Nee, de bijlagen zijn niet meegekomen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 maart 2021 23 55
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]