Bloeddrukmedicatie en zwangerschap

Reageren
0
0

Ik slik sinds een jaar of 2 bloeddrukmedicatie. Er is nooit een oorzaak gevonden voor mijn hoge bloeddruk. Sinds de medicatie is deze ook nooit meer te hoog geweest. Ivm een zwangerschapswens ben ik vanaf maart mijn medicijnen aan het afbouwen. Ik slik momenteel alleen nog 2,5 mg nebivolol. Ik zal hier ook mee moeten stoppen. Mijn bloeddruk blijft op peil. Hoe lang duurt het voordat dit medicijn volledig uit mijn lichaam is verdwenen en ik kan beginnen aan een evt zwangerschap? Volgens mijn huisarts zijn de bloeddrukmedicijnen zo uit mijn lichaam, althans volgens hem hoef ik geen weken gestopt te zijn voordat ik zwanger wil worden.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 24 juni 2015 12 55
189 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

In principe is na 2 dagen stoppen alles uit het lichaam verwijderd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 juni 2015 13 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hartelijk dank voor deze reactie. Mijn arts twijfelt een beetje of ik nadat ik gestopt ben met de nebivolol al gelijk moet over gaan op Aldomet of dat ik gewoon helemaal geen medicijnen meer hoef. Zolang mijn bloeddruk is zoals nu, meestal rond de 119/75, heb ik natuurlijk liever helemaal geen medicijnen meer. Wat is aan te raden? Ik bij een eventuele verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap toch altijd overstappen op Aldomet?

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 25 juni 2015 10 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

je bloeddruk is met 119/75 prima. Zolang dat zo blijft zou ik zeker i.v.m. een zwangerschap geen medicatie gebruiken. Je kunt inderdaad altijd nog overstappen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 25 juni 2015 10 41
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]