Chicungunya

Reageren
0
0

Al vier maanden last van gewrichten tengevolge van chicungunya. Vooral de handen en vingers zijn pijnlijk en dik. Ik neem 100 mg diclofenac per dag (2x een pil) en soms paracetamol.
Wat kan ik verwachten? ik ben 71 jaar en heb van mijn rechterhand de meeste last, waarschijnlijk omdat aan die kant mijn lymfeklieren weggehaald zijn.Wat kan ik nog doen en wie kan ik nog raadplegen. Ik ben al bij een internisten -infectiologe geweest die mijn bloed heeft laten onderzoeken in het havenziekenhuis. Toen bleek dat het chicungunya was en niet zoals gedacht op een Caribisch eiland :Dengue.(Ook toen ,4 dagen na het uitbreken van de ziekte is er bloedonderzoek geweest op dat eiland) Ik word zo langzamerhand wat moedeloos, ook al omdat je op veel sites leest dat het na twee drie weken wel over is!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 21 juni 2015 12 41
164 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Infecties zonder ziekteverschijnselen komen niet vaak voor. De symptomen kunnen variëren van milde tot ernstige klachten. Ernstige klachten komen vaker voor bij pasgeborenen, oudere mensen of volwassenen die lijden aan andere ziekten. De acute symptomen na een infectie met chikungunyavirus verdwijnen meestal binnen 1-2 weken, maar de gewrichtspijnen (artritis) kunnen lang aanhouden (maanden tot jaren). Complicaties treden slechts zelden op.
Je zou een reumatoloog kunnen raadplegen. De gewrichtspijnen zouden als artritis kunnen worden behandeld.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 juni 2015 16 55
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]