depressie / hypochondrie / spierspanning

Reageren
0
0

Na een hectische periode in mijn leven waarin ik veel heb meegemaakt, ben ik in eerste instantie overspannen geraakt. Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest en naar een psycholoog, dit traject was afgerond. Na een tijdje ging mijn overspannenheid over in een depressie en ik ben hypochondrisch geworden. Ik heb veel last van hoofdpijn en nekpijn. Dus wederom naar de huisarts. Er is lichamelijk onderzoek verricht en ik ben weer een tijdje naar een psycholoog geweest, helaas heeft dit niet geholpen. Daarom vroeg ik aan de huisarts wat verder mogelijk is, als enige optie gaf hij aan medicatie maar dan mag je geen autorijden (en dat moet ik voor mijn werk, dus dat houdt op). Verder konden zowel de huisarts als psycholoog niks meer voor me betekenen, ze gaven aan dat ik het zelf moet doen om los te laten, niet teveel piekeren en gaan genieten. Maar helaas lukt het me niet om het zelf op te lossen. Ik wil graag geholpen worden, maar ik weet niet waar ik het beste terecht kan. Ik wil mijn stress/spanning loslaten en mijn spieren ontspannen. Er zijn zoveel therapeuten dat ik het niet meer weet. Kan iemand mij adviseren wat voor mij het beste geschikt is?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 19 augustus 2015 21 13
1104 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hypochondrie is een angststoornis.
Ik zou je willen aanraden om eens de columns over angst te lezen die ik heb geschreven. In deze columns staan ook ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Daarnaast kun je lezen hoe angsten ontstaan en hoe ze in stand worden gehouden. Ook staat er hoe je met angsten om kunt gaan.
Het is namelijk belangrijk, dat je herkent waar de angst vandaan komt en weet hoe je ze ongewild in stand houdt.
http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 19 augustus 2015 23 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hypochondrie is slechts een bijverschijnsel van mijn depressie. Daarnaast zijn mijn klachten veel erger. Ik kan nergens meer van genieten, ik voel me eenzaam, denk vaak aan de dood, ik heb stemmingswisselingen, ik kan slecht slapen en ik voel me waardeloos. Het lezen van de columns is geen oplossing, ik wil graag een therapeut die me kan en wil helpen. Wat kunt u mij adviseren op dat gebied?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mirjan
Beantwoord door 20 augustus 2015 9 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik begrijp dat de hypochondrie een bijkomend probleem is. Maar wel een probleem waar je zelf iets aan zou kunnen doen. Dit heeft namelijk ook invloed op je depressie. Je vroeg in je eerste bericht: “Ik wil mijn stress/spanning loslaten en mijn spieren ontspannen.” De oefeningen in de columns zijn daar juist voor bedoeld. Je zou voor ondersteuning en behandeling naar een psychotherapeut kunnen gaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 20 augustus 2015 9 50
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]