extra progesteron pillen tijdens zwangerschap, kan het kwaad?

Reageren
0
0

Wie heeft er ervaring met het slikken van progesteron tijdens de zwangerschap? Mijn gynaecoloog heeft mij 2dd 200mg progesteron voorgeschreven omdat mijn progesteron op 27.59 zat op 11 weken zwanger. Ze zei dat het nodig was om de kans op een miskraam te verkleinen. Ik heb echter wat onderzoek verricht en volgens mij is 27.59 helemaal niet zo laag. Ik had met 10 weken zeer licht bloedverlies, misschien dat ze zich daarom zorgen maakte? Op de echo zag alles er echter prima uit. Ik wil liever geen medicijnen nemen als het niet nodig is, ook al zijn het hormonen. Ben er bovendien mega duizelig van en word ook vaker misselijk sinds ik het slik.
Kan iemand me mwer vertellen hierover?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 3 augustus 2015 4 41
1133 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Voor het Progesteron in het eerste trimester, wordt een grenswaarde van 30 gehanteerd. Een lagere waarde hoeft niet perse slecht te zijn maar verhoogd het risico op een miskraam. Het lichte bloedverlies kan daar ook een rol in spelen. In het tweede trimester moet de waarde boven 48,4 komen. Je bent nu nog 2 weken van het tweede trimester af. Omdat je progesteron niet snel genoeg stijgt, zal de gynaecoloog waarschijnlijk verwachten dat je progesteron zeker in het tweede trimester een probleem kan vormen. Daarom dus de medicatie.
Probeer de medicatie met wat voedsel in te nemen. Appelmoes of Yoghurt bijvoorbeeld. Wellicht helpt dat tegen de misselijkheid.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 3 augustus 2015 11 07
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ok, bedankt voor het antwoord!!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Fiona
Beantwoord door 4 augustus 2015 6 08
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]